Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA

0
50
new drama

Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie NEW DRAMA, un proiect dedicat adolescenților care sunt încurajați să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Până acum, 36 de adolescenți au participat la atelierele de scriere dramatică desfășurate la Teatrul EXCELISOR, cinci dintre piesele finaliste ale edițiilor precedente aflându-se deja în repertoriul instituției.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită până pe 15 mai a.c. pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu o scrisoare prin care să își motiveze intenția de a participa la concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea următoare și va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea textelor de către concurenţi, jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste.
  2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.
  3. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2021-2022.

CALENDARUL CONCURSULUI:

  • 1 martie 2021 – lansarea proiectului
  • 15 mai 2021 – deadline pentru înscrierea textelor
  • 15 iunie 2021 – anunțarea titlurilor finaliste
  • septembrie 2021 – atelierul de scriere dramatică
  • decembrie 2021 – spectacole-lectură la Teatrul EXCELSIOR
  • Stagiunea 2021-2022 – premiera spectacolului montat pe baza piesei câștigătoare

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea NEW DRAMA: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

Pentru a patra ediție consecutiv, și părinții de adolescenți vor avea ocazia să citească textele înscrise în concurs, descoperind astfel orizontul de pasiuni și preocupări ale tinerilor aflați la această vârstă. Ei vor desemna cele mai bune zece piese, din punctul lor de vedere, iar tinerii autori ai acestora vor fi recompensați cu diplome.

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe website-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.