Concerte Mats Eilertsen Trio la Jazz Fan Rising: București & Cluj Napoca

0
18
afis Mats Eilertsen Trio

Jazz Fan Rising deschide anul cu două concerte cu Mats Eilertsen Trio.Degustări muzicale privilegiate pentru un public în căutare de experiențe bogate în emoții

  • Mats Eilertsen – muzician emblematic al jazz-ului scandinav din ultimele decenii va putea fi ascultat alături de trio-ul său la Bucureștimarți, 4 februarie, de la ora 19:00, în Sala Elvira Popescu de la Institutul Francez și la Cluj-Napocamiercuri, 5 februarie, de la ora 19:00, la Sala Radio Cluj

București, 30 ianuarie 2020  – Două concerte cu trio-ul condus de basistul norvegian Mats Eilertsen – la București (4 februarie) și la Cluj (5 februarie), invitând publicul la degustări privilegiate de experiențe muzicale unice, în care emoția este parte integrantă din program.

afiș  Mats Eilertsen Trio
Mats Eilertsen Trio
Mats Eilertsen a apărut pe nu mai puțin de 90 de albume de jazz din Scandinavia, considerată avangarda jazz-ului contemporan! Este contrabasistul pentru care toți jazzmenii nordici “se bat ca vikingii” să îl aibă în trupă.

A fost aplaudat în România ca parte din trupe precum Helge Lien Trio, Tord Gustavsen Quartet, Hakon Kornstad Trio și Tenors Battle, Mathias Eick’s Midwest. Pe lângă proiectele prezentate la noi în țară, mai cântă în trupe precum Trygve Seim Helsinki Songs, Wolfert Brederode Quartet, Solveig Slettahjell’s Slow Motion.

A făcut parte din prima formulă a trupei Food (alături de Arve Henriksen, Thomas Strønen și Iain Ballamy), formație iconică a jazzului scandinav și european.

Jazz Fan Rising vă invită să cunoașteți o fațetă mai puțin întâlnită la noi a artei lui Mats Eilertsen: cea de compozitor și lider de formație. În această ipostază, Mats Eilertsen are la activ 12 albume și nu mai puțin de patru trupe.

Mats Eilertsen Trio, cu care va concerta la București, este trupa sa cea mai longevivă, formată acum un deceniu împreună cu doi prieteni speciali ai săi, tobarul Thomas Strønen și pianistul eteric Harmen Fraanje.
afiș  Mats Eilertsen Trio
Mats Eilertsen Trio

Thomas Strønen (tobe) este unul dintre cei mai aventuroși și mai dinamici muzicieni contemporani. La doar 47 de ani, numele său apare pe 65 de albume, apărute la ECM, Rune Grammophon, Jazzland, Feral și alte case de discuri.

A compus pentru orchestră de coarde, a scris muzică pentru film și scenă, a produs muzică electronică. Este fondator al trupelor Meadow (cu John Taylor și Tore Brunborg), Food (duo cu Iain Ballamy), a trio-ului Humcrush (cu Ståle Storløkken și Sidsel Endresen), Parish (cu Bobo Stenson). Este de asemenea liderul ansamblului de muzică de cameră Time is A Blind Guide (ECM).

Harmen Fraanje (pian) este compozitor și profesor la Conservatorul din Amsterdam și împletește cu succes cariera profesorală cu cea de muzician concertant. A urcat pe scenă alături de Ambrose Akinmusire, Trygve Seim, Enrico Rava, Kenny Wheeler, Thomas Morgan, Trio Mediaeval și alții.

Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro, www.eventim.ro și www.biletmaster.ro,
sau direct:
  • la București: librăriile Humanitas, Cărturești, Kyralina, cinema Elvira Popescu, cafenelele Lente, casieria Eventbook (Boteanu 5), casieria Eventim (CinemaPRO), magazinele Muzica, Vodafone, Germanos, OrangeShop
  • la Cluj-Napoca: în librăriile Humanitas și Cărturești, cinema Florin Piersic, casa de bilete a Teatrului Național, agenția Wens Tour.

Jazz Fan Rising este prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștilor pe care îi aleg prin vot democratic să îi invite să concerteze în România.