Concert Uğur Isık, film, expozitii si gastronomie – Zilele Culturii Turce incep pe 3 aprilie, la Bucuresti

0
55

In fiecare an, Saptamana Culturii Turce aduce in atentie cate un sit istoric din Turcia, de o importanta deosebita atat pe plan national, cat si international. 2019 are in prim plan Göbeklitepe, cel mai vechi sanctuar neolitic din lume, situat. in sud-estul Anatoliei iar Institutul Yunus Emre aduce, intre 3 si 7 aprilie, in mai multe locatii din Bucuresti, o suita de evenimente care vor celebra acest spatiu unic.

Astfel, vor avea loc cate o expozitie de fotografie si una de ceramica turceasca, prezentari si ateliere de ceramica, un masterclass gastronomic, un concert de violoncel cu artistul Uğur Isık si un spatiu de expozitie deschis publicului larg.

Proiectie film ”O poveste lunga” – 4 aprilie, ora 20:00, Cinema PRO

”O poveste lunga” este o adaptare a romanului cu acelasi nume, opera a renumitului scriitor Mustafa Kutlu, in film, regasindu-se cunoscutul actor Kenan İmirzalıoğlu, in rolul principal. Regia filmului ”O poveste lunga” este semnata de catre Osman Sınav, iar scenariul este scris de catre Yiğit Güralp. Actiunea se petrece in anii patruzeci si se intinde pana in anii saptezeci, prezentand o poveste emotionanta ce incepe si se termina la gara..

https://youtu.be/O2P250GLEZI
Concert Uğur Isık – 6 aprilie, ora 19:00, Muzeul National de Arta al Romaniei – Sala Auditorium

Culorile unice ale Anatoliei au inspirat fara incetare oamenii acestor pamanturi iar artistul
Uğur Isık invita ascultatorii pe meleagurile pline de poveste prin muzica sa unica, iesita din tiparele clasice ale violoncelului, dar care nu altereaza structura autentica a operelor.

https://youtu.be/893Hf1By5t0

Expozitie deschisa publicului – 6 – 7 aprilie, Muzeul National de Arta al Romaniei – Sala Auditorium

In aceste doua zile, Turcia se va putea descoperi cu toate simturile – prin gastronomie, muzica, culori, arta si pana la jocuri turcesti, exercitii de limba turca si la zona de networking si intalniri de afaceri.

La evenimentele din 4 – 5 aprilie intrarea este libera iar locurile sunt limitate si se pot rezerva la nr. 021.211.13.16. Intrarea este libera pentru expozitia din 6 – 7 aprilie.

Detalii despre eveniment pe FB: https://www.facebook.com/yeebukres/.

Pentru mai multe informatii puteti contacta anca@creativearts.ro.