Concert Jazz la Ceai Dansant

0
1092

Ceai Dansant şi-a mutat locaţia, iar acum se mai numește și „Independent”. Îi găseşti în Pasajul Villacrosse cu mai mult spaţiu  de desfăşurare. Surpriza o reprezintă un club mare la subsol. Ceai Dansant este un loc pentru iubitorii de muzică reggae şi drum&bass. Dacă veniţi în gaşcă puteţi să atentaţi la jocuri de remmy, table, cărţi şi chiar la un meci de fussball. Atmosfera devine boemă decorată cu discuri pe pereţi şi poze alb-negru.

Sâmbătă 16 martie de la orele 20:30 Ceai Dansant ne invită la o seară de Jazz cu un repertoriu primăvăratic, începând cu clasicele swing-uri sau balade ale anilor ’40-50’ şi traversând anii următori, odată cu apariţia bossa-novei.

Concertul este susținut de:
NADIA TROHIN
O prezenţă încantătoare a scenei jazz autohtone, absolventă a Universitatii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
Debutează în jazz în 2010 cand obţine premiul pentru cea mai bună trupă: “Nadia&Friends” la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. Din 2011 face parte din proiectul “La margine de Bucureşti”, proiect de muzică românească interbelică şi jazz, conceput de către Mircea Tiberian care a rezultat cu un disc apărut la SoftRecords, pentru înregistrarea căruia a colaborat cu contrabasistul Chris Dahlgren şi percuţionistul Maurice de Martin.
ALEX MAN
Este unul dintre cei mai buni chitarişti de jazz din România la ora actuală. Pe lângă propriul trio format la jumătatea anilor 90 cu Nagy Zsolt şi Hollandos Zoltan, colaborează cu muzicieni de jazz precum Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Eddie Neumann, Cristi Soleanu,
Cătălin Răzvan, Ciprian şi Tudor Parghel, Marius Popp, formaţia Jazz Unit, etc.
În 2010 a absolvit Facultatea de jazz Richard Oschanitzky iar în perioada de studii a colaborat cu muzicieni americani, precum Eldad Tarmu, Henry Franklin sau big band-ul Mc Neese State
University condus de saxofonistul Rick Condit.
MICHAEL ACKER
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Jazz. A participat la diverse festivaluri. Cel care trebuie menţionat însă este Festivalul de Jazz din Sibiu unde obţine Marele Premiu alături de “New Wave Trio” în 2011. A cântat cu Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Tony Miceli .
Intrarea la concert este de 20 lei.

 

Text și foto: Cristiana Salahoru

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.