Concert Goran Bregovic la Sala Palatului

0
81

La cererea publicului, Goran se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show de senzație care va purta fanii prin toate albumele și hiturile care l-au facut celebru, într-o companie selectă .

Showul va avea loc pe 2 aprilie la Sala Palatului din București și se va chema „Three Letters From Sarajevo”, ca cel mai recent album al artistului.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Balcani, este un chitarist și compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său croat și mama de ginte sârbă.

După ce părinții săi au divorțat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie și-a petrecut-o la Școala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituția de învățământ a decis să îl exmatriculeze, pentru „lipsa de talent”.

La scurt timp dupa excluderea lui din școala, mama sa i-a cumpărat o chitara. La vârsta de șaisprezece ani a fost părasit de cea care i-a dat viață, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran a fost nevoit sa-și poarte singur de grijă înca din adolescență, când a început să cânte muzică populară într-un bar din orașul Konjic. In 1971, Goran și un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numita „Jutro” (n.r. „Buna dimineata”).

În această formulă, muzicianul a avut o mulțime de spectacole și a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa și-a schimbat numele în „Bijelo Dugme” („Butonul Alb”).

În 1975, când se pregătea de cariera de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formația Bielo Dugme a câștigat popularitate în Iugoslavia. A renunțat la vocația de dascăl și a devenit idolul tinerilor și cel mai improtant star rock al țării sale.

S-a retras din Bielo Dugme în anii ’90, având la activ 13 albume vândute în șase milioane de exemplare. După zece ani de muzica rock, Bregovic a renunțat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a facut cunoscut în întreaga lume: o combinație de ritmuri tradiționale balcanice, cu sonorități rock.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 20:00-22:00), Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Biletele costă:

Earlybird – până pe 15 ianuarie – Cat A 240 lei, Cat B 160 lei, Cat C 115 lei, Cat D 85 lei
Presale 1 – până pe 15 martie – Cat A 250 lei, Cat B 170 lei, Cat C 125 lei, Cat D 90 lei
Presale 2 – până pe 2 aprilie – Cat A 260 lei, Cat B 180 lei, Cat C 135 lei, Cat D 95 lei
La intrare – Cat A 270 lei, Cat B 190 lei, Cat C 145 lei, Cat D 100 lei

Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

Un eveniment BestMusic Live Concerts

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.