Goethe-Institut și Primăria Municipiului București, prin ARCUB, vă invită marți, 29 noiembrie 2016 la un concert de jazz susținut de duo-ul NILS WOGRAM & BOJAN Z alături de care vor cânta artiștii români de la ARCUS Trio.
Deja de la constituirea sa cu ocazia festivalului Jazzdor de la Berlin, duetul Nils Wogram şi Bojan Z este considerat a fi unul dintre cele mai în vogă formaţii actuale de jazz franco-german. Este vorba despre întâlnirea a două personalităţi muzicale de excepţie, ale căror rădăcini se găsesc în muzica improvizată şi în cea compusă deopotrivă.
Pare că niciunul dintre muzicieni nu cunoaşte limitări stilistice, compoziţionale ori muzicale/tehnice. Backgroundul vast le permite să spargă cele mai diferite stiluri muzicale şi să le reîmbine într-o muzică unică. Uşurinţa şi ingeniozitatea cu care le reuşeşte acest lucru emană o plăcere ludică enormă, ce pare contagioasă.
ARCUS TRIO pornește de la elemente folclorice culese din muzica tradițională românească și balcanică, cernute uneori prin filtre R&B, alteori HipHop, degajă sunete specifice prog-rock și post-prog și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul este un sound original, unic, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funkul, prog-rockul și urban-jazzul. Fără să caute armonii, cu punți între stiluri construite pe măsuri neașteptate și breakuri potrivite, piesele lor sunt aventuri improvizatorice, improvizația stând de altfel la baza fusionului care transpare din piesele ARCUS TRIO. Trio-ul este format din Alexandru Arcuș – saxofon, Adi Stoenescu – pianist și organist și Marcel Moldovan – baterist.
Biletele costă 15 lei și sunt disponibile, începând cu data de 14 noiembrie, online, pe arcub.ro, bilet.ro și la casa de bilete ARCUB, din strada Lipscani 84-90.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here