Companiile aeriene suferă din cauza crizei COVID-19

0
110
companiile aeriene

Companiile aeriene suferă de o lovitură drastică de la venirea pandemiei. Din cauza răspândirii virusului coronavirus pe întreaga suprafaţă a planetei, libertatea de circulaţie a fost restricţionată. Inevitabil, numărul călătoriilor şi a vacanţelor, în special în afara ţării, a scăzut considerabil.

Ca urmare, companiile aeriene au un număr din ce în ce mai mic de clienţi, cursele desfăşurându-se cu locurile din avioane umplute pe jumătate cu pasageri. Măsurile luate pentru prevenirea infectării cu coronavirus le-au costat mult în acest sens, veniturile scăzând şi ele.

Companiile aeriene afectate de criză

Compania Ryanair

Dintre toate companiile aeriene low-cost, cea mai mare din Europa, Ryanair, a anunţat o scădere de 99,6% în numărul pasagerilor. În comparaţie cu luna aprilie din 2019, în care au zburat 13.5 milioane de pasageri, anul acesta, în aceeaşi lună, au zburat doar în număr de 40.000.

În România, compania operează 21 de rute de pe aeroporturile din Bucureşti şi Craiova. Aceştia preconizează că situaţia zborurilor nu se va îmbunătăţii în lunile ce urmează, dată fiind situaţia de faţă a restricţiilor de călătorie.

Compania Wizz Air

O altă companie aeriană low-cost de mare amploare, anume Wizz Air, suferă din cauza situaţiei de criză. Puţin mai bine decât Ryanair, dar nu considerabil, aceasta este în scădere de 97,6%. Wizz Air a informat că a transportat 78.389 de pasageri în aprilie, în comparaţie cu 2019 când numărul era de 3.3 milioane de pasageri.

Cu toate acestea, datele se vor îmbunătăţii luna mai deoarece compania aeriană a ajuns în top-ul celor care au reluat o parte din zboruri. Este vorba despre rutele înspre Londra şi Viena de la 1 mai.

Compania a mai anunţat că planurile sale avansează în concordanţă cu calendarul iniţial. Aceste referindu-se la lansarea unei noi companii aeriene cu zboruri între Abu Dhabi şi Europa de Est. Aşadr, zborurile vor reîncepe în acest an.

Companiile aeriene KLM, Air France KLM

Compania KLM, mai exact filiala olandeză a grupului aerian Air France KLM, va beneficia de un plan de asistenţă financiară. Planul financiar, format din credite bancare şi garanţii, va avea o valoare între două şi patru miliarde de euro.

Compania Air France va fi susţinută şi ea de către Guvernul Franţei. Ajutorul constă într-un plan de redresare în valoare de şapte miliarde de euro.