Colegiul Național „Ion Creangă” este echipa câștigătoare a finalei concursului Liceul European al Anului, competiție desfășurată la inițiativa Biroului de Informare al Parlamentului European în România (BIPE). Echipa câștigătoare a acumulat 61 de puncte în cadrul etapei finale a competiției și va pleca într-o vizită de 3 zile la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Echipa Colegiul National Ion Creanga - Concursul Liceul European al Anului (1)

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Colegiului Național „Sfântul Sava”, cu un total de 56 de puncte primite în finala competiției, iar fiecare membru a primit un eBook Reader. Locul al III-lea al concursului Liceul European al Anului a fost ocupat, în urma punctajului obținut în semifinală, de reprezentații Colegiului Național „Mihai Viteazul”, care au primit câte un iPod Shuffle.

Concursul Liceul European al Anului s-a bucurat și de susținerea cântăreței Giulia, care s-a alăturat campaniei de informare și a avut rolul de moderator al finalei competiției. Din juriul competiției au făcut parte Denise Theodoru – jurnalist Radio România, Gabriela Drăgan – Director General, Institutul European din România, Mărioara Ene – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi Octavian – Dragomir Jora – lector universitar la Catedra de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice.

În cadrul finalei, echipele au răspuns la întrebări cu un grad de dificultate progresiv și şi-au demonstrat abilitățile argumentative susținând importanţa participării la alegerile europarlamentare. Echipele au avut posibilitatea de a primi puncte suplimentare, promovându-se pe Facebook. Astfel, prin intermediul paginii de Facebook a BIPE, echipele au putut acumula voturi, cea mai populară primind un avantaj de 5 puncte în confruntarea față în față.

Concursul Liceul European al Anului face parte dintr-o campanie – pilot  de informare a tinerilor, ce vizează promovarea cunoștințelor privind Uniunea Europeană și activitatea Parlamentului European, precum și a importanței participării generației tinere la alegerile europarlamentare.

Mai multe informații despre proiect: www.europarl.ro