sâmbătă, mai 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCoca Cola și Carlsberg vor folosi sticle reciclabile făcute din plante

Coca Cola și Carlsberg vor folosi sticle reciclabile făcute din plante

Coca Cola și firma germană de bere Carlsberg vor să înlocuiască vechile doze de aluminiu cu sticle reciclabile făcute din plante, anunță EveningStandard.

Mai multe corporații globale au acceptat susținerea unui proiect ce vizează înlocuirea recipientelor făcute din plastic, aluminiu sau sticlă, cu unele biodegradabile realizate dintr-un amestec de plante, până în 2023.

Firme precum Coca Cola, Clarsberg și L`Oreal vor susține proiectul „Butelie de hârtie”, pus în practică de către compania olandeză de produse chimice regenerabile Avatium, de BillerudKorsnäs, dezvoltător de hârtie și de către producătorii de sticlă ALPLA.

Proiectul constă în folosirea unor zaharuri vegetale pentru a realiza materiale plastice mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele fabricate cu ajutorul combustibililor fosili.

Acest nou plastic va fi folosit pentru a linia partea de carton din interiorul sticlei pentru a o face atât funcțională, cât și biodegradabilă. Acest plastic, cunoscut sub numele de PEF, are, de asemenea, proprietăți termice mai bune decât cel standard.

Polimerul, substanță compusă din molecule cu masă moleculară mare, realizat din plante va face produsele 100 % reciclabile. Acesta  se va descompune pe parcursul unui an în cazul în care este folosit și un compost, și în decursul a câțiva ani dacă este pur și simplu aruncat afară. Se încurajează totuși reciclarea unde este posibil. Diferența esențială între acest timp de plastic și cel normal este că cel standard se poate descompune în câteva sute de ani.

„Acest plastic are acreditări de sustenabilitate foarte atractive, deoarece nu folosește combustibili fosili și poate fi reciclat – dar, de asemenea, s-ar degrada în natură mult mai repede decât o fac plasticele normale”, a declarat Tom van Aken, directorul executiv al Avantium.

Tot mai multe companii sunt așteptate să se alăture proiectului „Butelie de hârtie” în lunile ce vor urma pentru a susține reciclarea și a aduce o schimbare benefică mediului înconjurător.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular