The Cleaners/Konstantinos Georgousis/Grecia@One World Romania ediţia martie 2013

  0
  133

  Secţiunea: Ura daunează grav sănătăţii

  În iunie 2012, partidul de extremă dreaptă Zorii Aurii a câştigat 7% din voturile parlamentare. Konstantinos Georgousis, student la National Film and Television School din Londra urmăreşte câţiva membri ai partidului în timp ce aceştia patrulează şi scriu cu creta prin Atena “Grecia pentru greci”permanent cu ochii vigilenţi pe imigranţii din oraş. Membrii acestui partid, dar şi simpatizanţii declară că era mult mai bine pe vremuri, când nu erau atât de mulţi străini. Istorisesc poveşti de groază despre imigranţii care nu aveau ce să mănânce şi jupuiau câinii de pe stradă. Ura acestor oameni faţă de străini este foarte evidentă, dar despre greci spun că ei niciodată nu au fost imigranţi ilegali în alte ţări. Mereu au trăit şi muncit în legalitate. Merg prin pieţe şi împart buletine de vot pentru partidul Zorii Aurii, în timp ce străinii rămân cu mâna întinsă neprimind niciun buletin. Unii declară că imigranţii ar trebui să fie spânzuraţi sau duşi în lagăr pentru toate relele pe care le-au făcut: au furat ţevi de cupru din case, au spart maşini şi case furând bunuri de valoare. Murdăriile sunt aduse numai de străini, iar acest oraş trebuie curăţat numai prin eliminarea imigranţilor.

  Vorbesc de romi, de albanezi, de indieni şi de români. Ca străinii să înveţe să respecte, trebuie să fie speriaţi: ”respectul vine odată cu frica”. Membrii  partidului sunt acuzaţi de media de  politici naziste, dar ei explică că salutul lor nu este unul nazist, ci unul care provine tocmai din Grecia antică de la salutul strămoşilor. Sloganul lor sună cam aşa: Sânge, Onoare, Zorii Aurii!

  Uneori iau în batjocura străinii şi se pozează cu o familie din Bangladesh doar de amuzament. Per total atitudinea lor este de superioritate. Ştiu exact ce vor şi din acest motiv promovează politicile acestui partid şi îşi adună simpatizanţi.

   

  Redactor: Cristiana Salahoru

  Foto: oneworld.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.