joi, septembrie 28, 2023
Recrutare IQool
AcasăComunitateCișmigiu sub lupă

Cișmigiu sub lupă

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la evenimentul „Cișmigiu sub lupă”, organizat în cadrul proiectului „Splendor Hortus” al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București!

Evenimentul va avea loc miercuri, 9 august 2023, între orele 10:00 – 14:00, lângă Foișorul din Parcul Cișmigiu.

De la ora 10:00 până la ora 14:00, cercetătorii muzeului vor dezvălui secrete ale vietăților din Parcul Cișmigiu și detalii ale biodiversității urbane, astfel:

Veți porni la „păsărit” împreună cu dr. Andrei Ștefan, în căutarea păsărilor care zboară prin Parcul Cișmigiu. Le veți observa prin binoclu sau obiectivele aparatelor foto și le veți identifica după siluetă, culoare și cântec. Cu puțină răbdare și atenție vom descoperi împreună că parcurile sunt casă pentru multe specii de păsări, mai mult decât binecunoscutele „vrăbii și ciori”.

Atenție! Va trebui să veniți echipați cu binoclu sau aparat foto personal.  

Dr. Oana Paula Popa și dr. Ana Maria Krapal vă vor povesti despre melci și scoici care pot fi întâlniți în apropierea așezărilor omenești, prin parcuri și grădini, râuri și lacuri mai mari și mai mici. Dintre acestea, unele sunt specii autohtone, aflate la ele acasă, iar altele sunt musafiri nepoftiți, specii invazive care au fost introduse în habitate mai mult sau mai puțin intenționat.

Tot acum veți afla de la colegele noastre, dr. Elena Iulia Iorgu, drd. Alexandra Florina Popa și drd. Andreea Maria Brezeanu, că o simplă plimbare prin Cișmigiu și puțină curiozitate sunt suficiente pentru a-i cunoaște pe vecinii noștri din frunzișuri: fluturi, albinuțe, libelule, lăcuste, gândaci și alte gâze asemenea! Extrem de diverse ca biologie, ecologie și utilitate, insectele se află peste tot în jurul nostru, din cel mai liniștit colț de natură, până în cea mai mare aglomerație urbană. Dacă v-am făcut curioși, vă așteptăm cu drag să descoperim împreună câteva dintre gâzele care se găsesc în apropierea casei noastre!

Dr. Cristina Constantinescu vă invită la Atelierul de microscopie „Fauna din sol”. Cei curioși vor avea ocazia să descopere sub lupa microscopului viața de sub pașii lor!

Activitatea are că scop cunoașterea biodiversității solului din parcul Cișmigiu. Vor fi evidențiate principalele grupe de animale, lanțurile trofice existente în sol și importanța faunei în circuitul materiei.

De la 10:00, 12:00 și 14:00 specialiștii Muzeului, Marina Bliderișanu și Violeta Cosor, au pregătit pentru copii atelierele „Descoperă lumea fluturilor”. În cadrul acestor ateliere, copiii vor afla aspecte legate de fluturii exotici care pot fi admirați în această vară în sera din curtea Muzeului Antipa, dar și despre speciile autohtone care ne bucură privirea în parcurile și zonele verzi din București.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile!

Vă așteptăm cu drag!

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular