sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruÎn cinematografe, o aventură oceanică incredibilă Lambert Wilson și Audrey Tautou...

În cinematografe, o aventură oceanică incredibilă Lambert Wilson și Audrey Tautou sunt Cousteau și soția lui, în Odiseea

Din 27 ianuarie, vino la cinematograf să afli povestea personajului care, unora dintre noi, le-a însoțit toată copilăria: Odiseea, incredibila aventură a Comandantului Jacques-Yves Cousteau, distribuită de Independența Film.

Un film cu Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Flawless, Babylon A.D., Of Gods and Men, Catwoman) în rolul exploratorului și Audrey Tautou (Amelie, The Da Vinci Code) în rolul soției. Regizat de Jérôme Salle.

Trailer RO: Facebook link | YouTube link

Fotografii, aici. (http://www.lodyssee-lefilm.com/presse/)

Parteneri ai lansării filmului în România: GREENPEACE, TV5MONDE, Cinemagia, Bloguluotravă, Cărturești 

Lambert Wilson este Jacques-Yves Cousteau

Regizorul spune despre actorul pe care l-a ales să-l joace pe Cousteau că posedă ceea ce el apreciază cel mai mult la anglo-saxoni: „o combinație între talent, modestie și respect pentru echipă”.

Pentru Lambert Wilson a fost și un efort fizic enorm. A trebuit să țină o dietă draconică pentru a arăta doar piele și os, la fel cum era Jacques-Yves Cousteau. „În timpul filmărilor era mereu înfometat. Nu mânca și nu bea aproape nimic. Îi era foame tot timpul. Dar ăsta a fost prețul pentru a deveni Cousteau. În condițiile în care, subliniez, nu au deloc aceeași conformație”.

Audrey Tautou este Simone, soția lui Cousteau

„Audrey Tautou și Simone (a doua soție a exploratorului – n. red.) au multe lucruri în comun”, spune regizorul. „În primul rând, ambele sunt foarte independente, genul acela de independența franțuzească. Ambele sunt destul de rebele. Adesea cam vorbărețe, dar foarte modeste. Altă trăsătură comună: abilitatea de a-și găsi locul într-o lume masculină. Au fost foarte puține fete în echipă, iar Audrey și-a găsit imediat locul la masa plină de o bărbați. Și, nu în ultimul rând, ca și soția lui Cousteau, și lui Audrey îi place marea. E un navigator adevărat. Am văzut-o în timpul unei furtuni în Antarctica: vântul sufla cu peste 80 de noduri, dar ea nu s-a lăsat deloc impresionată”, își amintește Salle.

***

Odiseea / L’odyssée / The Odyssey (2016) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Durata filmului: 2h 2min.

Bianca Gurzu
Bianca Gurzu
Bianca mă numesc și îmi place să privesc. Sunt boboc la FCRP și nou venită în “The IQool Team”. Imprevizibilă, caraghioasă și prietenoasă - doar trei cuvinte despre mine, destul cât să îți dai seama că nu sunt "în toate mințile". Multe s-ar putea zice, dar mi s-a zis să nu depășesc cinci rânduri. Iubesc oamenii și într-adevăr îmi place să cunosc lucruri noi, chiar dacă sună clișeic.
RELATED ARTICLES

Most Popular