duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăCine va reprezenta România la Eurovision 2017? Află aici!

Cine va reprezenta România la Eurovision 2017? Află aici!

Cine va reprezenta România la Eurovision 2017? Întrebarea își va afla răspunsul duminică, pe 5 martie, atunci când va avea loc Finala Eurovision România 2017.

 În semifinala de pe 26 februarie au fost alese de juriu 10 piese finaliste din cele 15 participante. Acestea se vor lupta pentru a ajunge în marea finală Eurovision 2017, ce va avea loc la Kiev, pe 13 mai 2017. O singură piesă va fi câștigătoare, iar aceasta va fi aleasă de votul publicului.

1. Ilinca feat. Alex Florea – „Yodel it!”

A avut cel mai mare punctaj în cadrul semifinalei, fiind prima piesă care s-a calificat în finala Eurovision România. Atât Ilinca (18 ani), dar și Alex (25 de ani) sunt foști concurenți la Vocea României, doar că în sezoane diferite: ea în 2014, el în 2015.

2. Xandra – „Walk on by”

Xandra, pe numele ei real Alexandra Sipoș, a început să cânte în 2008, la cursurile organizate de Fundația Dan Voiculescu. A participat la numeroase concursuri muzicale, printre care și la Festivalul de la Mamaia din 2012, unde, la doar 16 ani, a câștigat locul I la secțiunea de interpretare.

3. MIHAI – „I Won’t Surrender”

Mihai Trăistariu speră să își poată depăși propriul record din cadrul concursului Eurovision, și anume obținerea locului 4 la Eurovision 2006, cu piesa Tornero. În timpul semifinalei din 26 februarie de anul acesta, acesta a rupt afișul pe care era scris numele său. Motivul? Artistul spune că numele său de scenă este MIHAI, doar MIHAI, nu Mihai Trăistariu, așa cum era scris pe respectivul afiș.

4. Cristina Vasiu – „Set the Skies on Fire”

Cristina Vasiu a devenit cunoscută după participarea la primul sezon de Vocea României, în 2011. Aceasta a mai participat la Eurovision și în 2015, la selecția națională.

5. Instinct – „Petale”

Trupa Instinct este formată din Andra și Vlad, foști concurenți la X Factor. Cei doi spun că numele trupei reprezintă legătura artistică dintre ei, deoarece au aceeași viziune muzicală și se completează reciproc pe scenă.

6. Eduard Santha – „Wild Child”

A devenit cunoscut după participarea la Vocea României din 2016 și a fost unul dintre cei mai apreciați participanți pe 26 februarie, în semifinală.

7. Ramona Nerra – „Save Me”

Ramona Nerra a fondat trupa ALIZE în 2000, împreună cu Nicoleta Luciu, dar proiectul adurat doar 2 ani. În 2002 a ajuns în Germania, unde vocea ei a devenit cunoscută. A participat atât la Vocea României, cât și la Vocea Germaniei, precum și la selecția națională pentru Eurovision 2016 din Elveția.

8. Maxim – „Adu-ți aminte”

Trupa Maxim a fost fondată de Adrian Sînă în 2013. Este formată din 4 băieți, 2 foști concurenți la X Factor (Adi Istrati, Bogdan Medvedi), un fost concurent de la Vocea României (Iulian Selea) și unul venit din Republica Moldova (Alexander Laiu).

9. Tavi Colen & Emma – „We Own the Night”

În 1992, Tavi era solist al trupei Voltaj. În 1996, într-o cameră din complexul Regie, pune bazele formației TALISMAN împreună cu colegul Alin Oprea, formație care se destramă în 2006.

10. Ana Maria Mirică – „Spune-mi tu”

Actriță de profesie, Ana Maria Mirică bifează în palmares participări atât la Vocea României,unde a ajuns până în semifinale, cât și la X Factor.

 

Cele 10 piese finaliste au fost alese de juriul concursului, format din Paula Seling, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu și Andrei Tudor.

Finala Eurovision România 2017 se va difuza duminică, 5 martie, pe TVR 1, începând cu ora 20:30.

Marea finală Eurovision 2017 este programată sâmbătă, 13 mai.

Înainte de aceasta, vor avea loc două semifinale. România va intra în concurs în a doua semifinală, pe 11 mai, alături de alte 19 state.

Surse info: click.ro,observator.tv, evz.ro, star-gossip.com, wikipedia.org, b1.ro

Surse foto: eurofestivalit.altervista.org

Irina Ciobotaru
Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

Most Popular