Cine sunt câştigătorii de la Globurile de Aur 2018

0
171

Globurile de Aur 2018 şi-au văzut decernate câştigătorii în noaptea dintre 7 şi 8 ianuarie. Filmele (şi serialele) au reuşit să rămână în atenţia publicului, în ciuda scandalurilor de hărţuire, abuz şi agresiune sexuală care au marcat Hollywood-ul în ultimele luni.

Filmele câştigătoare

  • Dramă

Globurile de Aur 2018
Frances McDormand şi statueta pentru rolul din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Marele câştigător la categoria Cel mai bun film(dramă) a fost Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Filmul, care o are în centru pe o mamă care se decide să facă dreptate fiicei sale dispărute, a mai bifat şi trofeele Cea mai bună actriţă în rol principal(dramă) pentru interpretarea lui Frances McDormand, precum şi Cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestaţia lui Sam Rockwell.

Globurile de Aur 2018
Gary Oldman şi premiul său

La capitolul Cel mai bun actor în rol principal(dramă), statueta i-a revenit britanicului Gary Oldman. El a fost aclamat pentru prestaţia din Darkest Hour, unde l-a interpretat pe cunoscutul premier britanic Winston Churchill.

 

  • Comedie

Nici comediile nu au fost private de atenţie la Globurile de Aur 2018.

Globurile de Aur 2018
James Franco în rolul lui Tommy Wiseau, regizor şi actor în The Room

Distincţia de Cel mai bun actor într-o comedie/un musical i-a revenit lui James Franco, pentru rolul său din The Disaster Artist. Pelicula spune povestea creării unuia dintre cele mai proaste filme din istorie, The Room.

Globurile de Aur 2018
Saoirse Ronan acceptând premiul pentru interpretarea din Lady Bird

Actriţa irlandeză Saoirse Ronan a luat statueta destinată pentru Cea mai bună actriţă într-o comedie/un musical cu rolul din Lady Bird, povestea maturizării unei adolescente de la un liceu catolic din California.

Globurile de Aur 2018
Janney (dreapta) şi Margot Robbie în I, Tonya

Allison Janney a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Prestaţia câştigătoare a fost în filmul I, Tonya, unde a interpretat-o pe LaVona Golden, mama controversatei patinatoare americane Tonya Harding.

  • Alte categorii

Globurile de Aur 2018
Guillermo del Toro ridicându-şi Globul de Aur

Guillermo del Torro a fost desemnat Cel mai bun regizor. Meritul său artistic a stat în pelicula The Shape of Water, povestea de dragoste dintre un custode mut de la un laborator guvernamental şi o creatură amfibiană. Aceasta nu a fost însă singura recunoaştere pe care a primit-o filmul: el a mai primit şi distincţia de Cea mai bună coloană sonoră, datorită contribuţiilor artistice ale lui Alexandre Desplat.

Mai sus menţionatul Three Billboards Outside Ebbing, Missouri a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun scenariu.

Globurile de Aur 2018Cel mai bun cântec a fost This Is Me, din The Greatest Showman. Lungmetrajul Coco, al cărui concept a fost bazat pe sărbătoarea mexicană Dia de los Muertos, a devenit Cel mai bun film de animaţie.

Globurile de Aur 2018
Fatih Akin ridicând statueta pentru Cel mai bun film străin

In the Fade, cea mai recentă operă a regizorului german Fatih Akin, a fost desemnată ca fiind Cel mai bun film străin.

Serialele câştigătoare

Nici lumea televiziunii nu a fost ocolită la Globurile de Aur 2018.

  • Seriale

Globurile de Aur 2018
Elizabeth Moss, premiată cu Globul de Aur pentru prestaţia din The Handmaid’s Tale

Distincţia de Cel mai bun serial TV (dramă) a revenit serialului The Handmaid’s Tale. Ecranizarea cărţii lui Margaret Atwood a mai fost câştigătoare şi la categoria Cea mai bună actriţă într-un serial TV (dramă), pentru prestaţia lui Elizabeth Moss.

Globurile de Aur 2018
Sterling K. Brown şi Globul de Aur pentru interpretarea din This Is Us

Cel mai bun actor dintr-un serial TV (dramă) a fost Sterling K. Brown, pentru rolul său din This Is Us, un serial care urmăreşte poveştile unor oameni cu aceeaşi zi de naştere.

Globurile de Aur 2018
Rachel Brosnahan, câştigătoare pentru rolul principal din The Marvelous Mrs. Maisel

La categoria comedie, premianţii au fost The Marvelous Mrs. Maisel şi Master of None. Primul, adică povestea unei casnice din America anilor 1950 care îşi descoperă talentul pentru stand-up comedy, a luat două statuete: una pentru  Cel mai bun serial TV(comedie/musical), iar cealaltă pentru Cea mai bună actriţă într-un serial TV(comedie/musical), acordată lui Rachel Brosnahan.

Globurile de Aur 2018
Aziz Ansari, câştigător pentru prestaţia din Master of None

Al doilea, povestea unui actor de 30 de ani, a tras lozul câştigător prin Aziz Ansari, interpretul personajului principal.

  • Miniserii/Filme pentru televiziune

Big Little Lies a fost, de departe, cel mai mare câştigător la capitolul miniserii. Pe lângă victoria de la categoria Cea mai bună miniserie/Cel mai bun film de televiziune, el a mai luat şi premiile pentru Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie (Nicole Kidman), Cel mai bun actor în rol secundar într-o producţie de televiziune (Alexander Skarsgård) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o producţie de televiziune (Laura Dern).

Globurile de Aur 2018
Ewan McGregor la Globurile de Aur 2018

Cel mai bun actor dintr-o miniserie a fost Ewan McGregor, pentru prestaţia din serialul Fargo.

surse foto: digi24.ro, hollywoodreporter.com, metropotam.ro, imdb.com, en.wikipedia.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.