Cine a inventat Nutella?

0
750
cine a inventat nutella

Află cine a inventat Nutella

La fix o lună de la Ziua Mondială Nutella, sărbătorită pe 5 februarie, povestim de unde a început istoria acesteia.

În 1946, Pietro Ferrero, proprietarul unei brutării din Alba, Italia, zonă cunoscută pentru producția de alune, vinde un lot inițial de 300 kg de ciocolată de alune numită Giandujot. Începând cu 1951, Ferrero vinde o versiune mai cremoasă pe care o denumește Supercremă.

cine a inventat nutella

cine a inventat nutellaÎn 1963, Michele Ferrero(1925-2015), fiul lui Pietro, regândește Supercrema cu intenția de a o comercializa în Europa. Compoziția este modificată și redenumită Nutella. Primul borcan părăsește fabrica lui Ferrero din Alba pe 20 aprilie 1964. Produsul are un succes instantaneu și rămâne foarte popular încă de atunci.

cine a inventat nutellaDe unde a început totul?

Inițial Pietro Ferrero creează o ciocolată solidă, dar destul de elastică pe care o modelează sub forma unei franzele. În acest mod, ciocolata putea fi feliată cu ușurință și servită pe pâine. Numele de Giandujot l-a primit după un personaj de carnaval celebru în acele timpuri. După cel de-Al Doilea Război Mondial, cacaua se vindea scump în Italia, așa că Ferrero a folosit alunele pe care orașul lui le avea din plin, uleiul de palmier în cantități foarte mari și o cantitate destul de mică de cacao pentru a alcătui compoziția. Compania Ferrero se înființează oficial pe 14 mai 1946. Cinci ani mai târziu, în 1951, ciocolata solidă devine o pastă dulce ușor de întins pe pâine care i-a denumirea de Supercremă. În 1963, fiul lui Pietro, regândește Supercrema pentru a fi comercializată în Europa. Tot atunci rețeta este modificată și crema ia numele Nutella.

Grupul Ferrero cuprinde Ferrero Rocher, Thorntons, Mon Chéri, Tic Tac şi Kinder.

FUN FACTS

  1. Numele cremei vine de la cuvântul englezesc „nut” (alună) și sufixul latin pentru „dulce”, care este „ella”.
  2. Un borcan de Nutella se vinde la fiecare 2,5 secunde.
  3. Michele Ferrero, fondatorul Nutella, a fost cel mai bogat om din Italia cu o avere personală de 26 miliarde de dolari. Acesta a deținut brandurile Nutella, Mon Chéri, Kinder, Ferrero Rocher,  Thorntons și Tic Tac.
  4. Cantitatea de Nutella produsă într-un an cântărește la fel de mult ca Empire State Building.
  5. În 2012, senatorul francez, Yves Daudigny, a propus o creștere a taxei pe uleiul de palmier de la 100 de euro la 400 de euro per tonă metrică. Uleiul de palmier este unul din principalele ingrediente ale cremei Nutella, astfel că taxa a fost numită de către media taxa Nutella.
  6. Pentru comemorarea a 50 de ani de existență, pe 14 mai 2014, serviciul poștal guvernamental italian a emis un timbru Nutella. Timbrul de 70 de eurocenți a fost realizat de Institutul Poligrafic și Monetăria de Stat Italiană și prezenta un borcan de Nutella pe un fundal auriu.

Articolul anterior: Cine a inventat semaforul?

Surse: www.cineainventat.ro ; http://adevarul.ro ; https://www.nutella.com ; https://claudiupetrisor.ro ; https://ro.wikipedia.org/

Surse foto: https://www.nutella.com ; http://www.tomate-cerise.be ; https://wall.alphacoders.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.