sâmbătă, mai 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCinci sfaturi pentru a scăpa de stresul din sesiune

Cinci sfaturi pentru a scăpa de stresul din sesiune

Cinci sfaturi pentru a scăpa de stresul din sesiune

Sesiunea reprezintă cea mai stresantă perioadă din viața unui student. Puțini sunt cei care pot spune că nu au emoții sau că au învățat foarte bine toată materia. Stresul este cel care, de multe ori, ne pune mari probleme în sesiune. Iată cinci sfaturi pentru a putea face față acestei situații:

1. Evită oamenii agitați!

Este dovedit științific că stările sufletești pot fi transmise cu ușurință de la o persoană la alta. Asfel, vei fi mai predispus la stres dacă te afli în preajma unor persoane agitate, nervoase sau supărate.

Sfat: Pentru a putea învăța în liniște poți opta pentru sălile de lectură. Liniștea de acolo, dar și faptul că vezi alți tineri, care la rândul lor învață, te poate motiva să faci și tu același lucru.

2. Ia pauze de la învățat!

Nu este deloc recomandat să înveți multe ore în continuu. În general, reținerea informațiilor nu este extraordinară dacă citești un timp îndelungat.

Sfat: Ia pauze și relaxează-te, pentru ca nivelul de energie să revină la un nivel optim.

3. Alimentează-te corect!

Lipsa poftei de mâncare este foarte des întâlnită în timpul sesiunii. Cu toate acestea, este foarte important să mănânci sănătos, copios și la ore fixe pentru a putea avea energia necesară.

Sfat: Consumă cât mai multe alimente ce conțin vitamina C. Acestea te vor ajuta să memorezi mai ușor.

4. Dormi!

Somnul îmbunătățește asimilarea cunoștințelor. Acesta este un fapt dovedit științific. Câteva studii recente au demonstrat că și un somn de câteva minute poate îmbunătăți memoria.

Sfat: Dacă după câteva ore de învățat simți nevoia să dormi, atunci fă-o. Este foarte important, însă, să nu exagerezi.

5. Fă sport!

Este foarte important ca în timpul sesiunii să găsești un echilibru între efortul intelectual și cel fizic. Sportul te ajută, de asemenea, să ai o stare de bine.

Sfat: Pentru a evita insomniile și pentru a alterna efortul fizic cu cel intelectual, e bine să alergi seara.

sesiune

sursă foto: suntemratio.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular