Cinci seriale animate dubioase care te vor face să pierzi noțiunea timpului

0
1029
seriale animate

De câte ori nu ai pățit să fii sătul de același tip de seriale? Fie că sunat romantice, polițiste sau drame lacrimogene, oricine are dorința să își mai clătească ocazional ochii cu ceva diferit. Așa ajungem toți să ne pierdem în capcana micilor seriale animate care ne mănâncă cel puțin un weekend din viață fără ca măcar să realizăm.

De ce seriale animate?

Pentru că ne ajută să evadăm din realitate, ne prezintă aceleași probleme sociale sau morale doar că într-o manieră mai degajată (fapt susținut și de grafica jucăușă).

Totodată ajungem să ne simțim din nou copii, devenind nostalgici (deși mereu am fost de părere că până și majoritatea desenelor animate de pe canalele tv, destinate copiilor au teme și subiecte satirice mult mai potrivite pentru adulți).

În desenele animate TOTUL-ABSOLUT TOTUL E POSIBIL ! În ciuda efectelor speciale ce fac orice film cu supereroi să pară credibil, animația are darul de a face din imposibil ceva extrem de normal și familiar, fie că e vorba de cai vorbitori, zâne prostituate sau pitici masochiști. Cele cinci seriale prezentate le au pe toate:

Disenchantment

https://www.youtube.com/watch?v=Gp_RnJcb8Ig

Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta Evul Mediu împletit cu lumea basmelor, alcool și  conspirații malefice, chiar demonice? Las-i pe Bean-prințesa aventuroasă, Elfo – micul elf sătul de viața dulce în care totul e roz și Luci – cel mai adorabil demon să te introducă într-o  lume unde uriașii, exorciștii și decapitările sunt întâlnite la tot pasul.

Având o tentă extrem de amuzantă, pe alocuri morbidă și puțin erotică, serialul înfățișează drumul unei prințese care a luat-o pe căi greșite după moartea mamei sale și care încearcă să își găsească menirea într-o societate în care femeile sunt bune doar pentru crescut copii  și căsătorii pentru alianțe politice.

Paradise PD

Este un serial animat care pune accentul pe legătura tată-fiu pierdută în perioada copilăriei și incapacitatea poliției de a pune în aplicare legile fără susținere din partea societății. Subiecte precum: familia, abuzul în serviciu, probleme cauzate de droguri sau orientări sexuale, alături de altele gravitează în jurul misterelor pe care vor trebui să le descopere polițiștii din orașul Paradise.

Echipa este formată din:

  • un polițist care și-a pierdut bărbăția în urma unui accident;
  • fiul lui (cel care a utilizat arma tatălui său și odată cu testiculele tatălui a distrus și legătura dintre ei);
  • un polițist de culoare cu flaut;
  • un câine dependent de droguri;
  • cea mai bună polițistă din oraș (care se confruntă cu o sete de adrenalină și e extrem de violentă);
  • un polițist supraponderal cu multe pisici;
  • plus un bătrân amuzant și pervers;

Deși nu par personaje prea grandioase sunt bine definite, cu un caracter complex și fiecare aflându-se cu un motiv în echipa poliției.

BoJack Horseman

Despre acest serial animat marca Netflix auzisem multe înainte să îl încep și fără să vreau am devorat primul sezon într-o noapte. Povestea unui cal – vedetă apusă ce a jucat într-un serial popular cândva, pierdut printre valurile trendurilor cinematografice.

Acesta își duce monoton existența sperând să publice o carte despre viața lui (alături de un scriitor fantomă) pentru a ajunge iar în grațiile publicului. Între timp se mulțumește să trăiască printre oameni falși care își văd mereu interesul, sau pur și simplu sunt lipsiți de un scop. În toată această lume strălucitoare BoJack se diferențiază prin pragmatismul de care dă dovadă.

Aparent ultrarealismul, negativismul și scepticismul nu își au locul la o petrece plină de vedete mult prea ocupate să își ascundă adevăratele gânduri și sentimente sub masca popularității.

Rick and Morty

Prin doar trei sezoane Rick și Morty nu mai poate fi considerat un serial animat, ci ajunge să fie o epopee în care nimic nu e imposibil. Stereotipul savantului nebun A.K.A. bunicul de treabă și al nepotului cobai care trec prin fel și fel de situații nu a încetat să mă uimească. Experimentele dubioase, extratereștrii, luptele inter-spațiale și multitudinea dimensiunilor ce străbat paralela spațio-temporală și duc la mii și mii de alte posibile întâmplări, mă fac să sper la sezoane infinite.

https://www.youtube.com/watch?v=ouNXJyi6iQI

După atâtea episoade văzute (care mi-au lăsat senzația că nu m-ar mai putea surprinde nimic) la finalul fiecărui sezon îmi paște în minte o singură întrebare: Oare cât au fumat cei care au scris scenariul???

Big Mouth

Un serial original Netflix care ne înfățișează problemele adolescenților fără vreun pic de jenă. Acesta este farmecul serialelor animate: pot face până și cel mai dubios herpes, sau chiar părul pubian să pară normal. Totodată, oferind o notă umoristică fără să te marcheze pe viață cu o imagine reală care ți-ar putea bântui visele.

https://www.youtube.com/watch?v=4QUix4Hdyps

Majoritatea evenimentelor sunt inspirate din realitate și chiar dacă nu vrem să acceptăm, ne vom regăsi o parte din adolescență oglindită în ororile și penibilitățile acestui serial. Iar dacă te-a prins, fii pe fază pentru că pe 5 octombrie urmează și sezonul doi pe Netflix.

Dacă ești mega sătul de realitate după o zi plină de cursuri sau muncă, rezervă-ți un timp doar pentru tine și un serial dubios care să îți dea un refresh logicii și modului de gândire.