Cinci motive pentru care cititul este o activitate destresantă

0
722
cititul este o activitate destresantă

Știati că… cititul este o activitate destresantă? Ei bine, pentru unii a citi zilnic câte ceva a devenit un stil de viață (sănătos aș putea spune), însă alții nu pun mâna pe o carte decât dacă chiar este nevoie.

Încă mă îngrozesc când văd statisticile care arată cât de puțin citesc românii. Și nu înțeleg de ce nu putem trece de această barieră, este așa greu să consumăm lecturi?

Ei bine, pe lângă faptul că cititul este o bună modalitate de dezvoltare psihică, această activitate este foarte bună pentru a scăpa de stres, ajutându-te să te calmezi și să-ți controlezi emoțiile. Da, da, ați auzit bine.

Cinci motive pentru care cititul este o activitate destresantă

Există mai multe motive pentru care cititul este o activitate destresantă, însă eu le am căutat pe cele mai relevante, și le-am prezentat în continuare.

1. Cititul scade bătăile inimii și te relaxează din punct de vedere psihic

Suferi de anxietate iar bataile inimii prezită un ritm alert în momentele în care ești tensionat? Nu, nu urmează sa-ți prescriu un medicament, ci doar să-ți iei o pauză de o jumătate de oră și să deschizi o carte, vei observa imediat că te calmează.

2. Cititul te ajută să evadezi din realitate

În cazul în care nu ai avut o zi bună și simți că toate problemele din lume s-au cuibărit pe lângă tine, încearcă să evadezi din realitate. Știm bine că o carte bună poate să facă acest lucru, ba mai mult, îți va fi atât de bine încât nu te vei putea opri din citit până nu termini cartea.

cititul este o activitate destresantă3. Cititul te poate face să fii mai amabil și mai empatic cu cei din jur

Pentru cei care au ca pasiune cititul, vor putea confirma că cititul te poate face mai empatic și amabil cu cei din jur. Devii mai răbdător și mai atent cu cei dragi, iar ei  vor observa acest lucru.

4. Cititul iți poate oferi lecții de viață și te poate învăța multe

Acesta e și farmecul cititului! Faptul că înveți fără să vrei chestii despre viață, că mai târziu vei face legături între problemele personajelor și problemele tale. În plus, te simți foarte bine după ce realizezi că o anumită lectură te a ajutat în descifrarea unor nonsensuri. Și uite așa, ziua e mai frumoasă!

5. Cititul reduce nivelul de stres prin scăderea tensiunii și schimbarea stării de spirit

Încă un motiv pentru care cititul este o activitate destresantă. Te relaxează instant și îți poate schimba ușor starea de spirit. Eu zic să te grăbești să pui mâna pe o carte bună. Cum altfel să trăiești o mie de vieți într-una singură? 🙂

Spor la citit!

sursă info: blogtomedia.com, sursă foto: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.