Museum of Senses

Dacă nu ai mai fost până acolo, atunci ar trebui să afli mai multe despre Museum of Senses. El se află în incinta Afi Palace Cotroceni și este menit să reprezinte o călătorie în lumea simțurilor, în care extraordinarul se poate îmbina cu raționalul, dar și cu enigmele. Te-am făcut curios? Atunci o să îți ofer cinci motive pentru care ar trebui să vezi locul în care imaginația și raționalul sunt puse laolaltă.

  • Ieșirea din tipar

Museum of SensesCând spui „muzeu”, sigur te gândești imediat la numeroase exponate, însoțite de un anumit istoric. Și de ghizi care te ajută să navighezi prin spațiul dat. Ei bine, această definiție nu se va aplica la Museum of Senses.

De ce? Pentru că acesta nu are ca scop prezentarea. El vrea, mai degrabă, să îți pună la încercare simțurile și percepția. În plus, el are un program mai extins față de o instituție culturală: de luni până joi și duminică, ușile sunt deschise între orele 10 și 22. Vineri și sâmbătă, ele primesc vizitatori între 10 și 23.

  • Creativitatea

Museum of Senses nu este găzduit într-un spațiu extrem de mare, dar asta nu înseamnă că nu și-l folosește într-un mod avantajos. Sau într-un fel inovativ. Nu de alta, dar nu cred că vei putea găsi atât de multe locuri în care să fie prezente, la un loc, iluziile optice, oglinzile care deformează, labirinturi, vortexuri, lumile întoarse pe dos și efectele vizuale.

  • Poți găsi ceva care să se plieze pe gusturile tale și pe curiozitatea ta

Museum of SensesS-ar putea să îți placă labirintul de la intrare. Sau zona în care ți se proiectează reflecția de trei ori, din cauza luminilor. Sau camera lui Dracula. Sau încăperea cu multiple oglinzi și muzică de vals, luminată în așa fel încât să îți dea iluzia că te afli într-o sală de baluri. Sau vortexul care poate fi tranzitat. Sau posibilitatea de a sta întins pe cuie. Sau camera înclinată. Orice-ar fi, sunt sigură că vei da de ceva care să fii fascinat.

Museum of Senses

  • Ai posibilitatea de a te distra, dar și de a-ți pune mintea la încercare

Museum of Senses e o lume plină de aventuri, în care treci de la un mediu la altul. Labirintul de la intrare te duce într-un culoar care imită atmosfera unui oraș. Apoi ajungi pe un pod micuț, într-o simulare a unei păduri: un loc din care nu știi sigur de unde vine fumul și apa. Mai târziu, poți da de camera lui Dracula, unde te poți preface că ești liliac. Vortexul te va testa, așa că trebuie să te asiguri că nu ți se va face rău de la mișcare. Dacă ai chef de glume, poți să fii și sushi dacă vrei.

Museum of SensesÎți plac oglinzile? Ai suficient spațiu să te desfășori și să faci selfie-uri. Ai chef de a face chestii ridicole? Du-te în spațiul înclinat. Crezi că nu ești amețit după numeroasele schimbări de mediu? Atunci încearcă să vezi dacă mintea îți joacă feste când vezi imaginile care conțin iluzii optice.

  • Personalul este amabil

Ești singur, dar vrei să îți faci poze în camera înclinată? Poți să fii ajutat de cei care lucrează acolo. Ai chef de alte provocări după ce ieși din zona cu încăperi? Sigur se va găsi cineva să îți povestească de „suveniruri”, adică de jocuri de logică și alte produse pe care le poți cumpăra.

Un bilet pentru adulți la Museum of Senses costă 35 de lei. Familiile plătesc 90 de lei. Grupurile de 10 sau mai multe persoane pot primi reducere de 10% dacă rezervă cu 15 zile în avans.