marți, iunie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăCinci motive pentru a vizita Italia

Cinci motive pentru a vizita Italia

Cinci motive pentru a vizita Italia

Ești curios să afli care ar fi cele cinci motive pentru a vizita Italia? Ei bine, ți le voi prezenta imediat.

Când vine vorba de călătorii, de cele mai multe ori gândul ne zboară la cele mai cunoscute destinații de vacanță. Care, din păcate, sunt destul de costisitoare… Dacă sunteți iubitori de istorie, de clădiri impresionante și de înghețată, atunci am să vă prezint câteva motive pentru care merită să vizitați Italia.

Fie că e vorba de Roma, Veneția, Milano, Verona sau Bologna, ea are cu ce se mândri. Se pare că, în această țară, istoria s-a împletit frumos cu modernitatea. În prezent se regăsesc locuri deosebit de faine, pentru toate gusturile.

În continuare, vă voi prezenta aspectele pentru care nu ar trebui să ratezi nicidecum o vizită în acest stat european.

1. Gelato! Gelato! Gelato!

O listă cu cinci motive pentru a vizita Italia ar părea plictisitoare fără măcar o trimitere la mâncare.

Nu cred că există om pe planetă care să nu iubească înghețata…Totuși, dacă ar exista astfel de persoane, sunt sigură că ele nu ar putea face față înghețatei italiene. Sute de arome și gustul puternic și natural cred că definesc cel mai bine minunăția asta.

Din punctul meu de vedere, cred că savurarea unui Gelato în lumina caldă a soarelui e un motiv suficient pentru a da o fugă în această țară.

Cinci motive pentru a vizita Italia

2. Bilete de avion ieftine

Italia are și orașe scumpe, și orașe accesibile. Însă, când vine vorba de biletele de avion, lucrurile stau cam la fel peste tot. Dacă sunt luate din timp, prețul lor poate începe de la 5 euro.

Și nu, nu glumesc. 🙂

Cinci motive pentru a vizita Italia

3. Clădiri impresionante

Italia a avut parte de lucruri deosebite de a lungul timpului. Acest aspect se observă și astăzi prin nenumăratele sale monumente.

Fie că este vorba de capitala acesteia, pe care o consider un adevărat muzeu în aer liber, de măreața catedrală din Milano, sau pur și simplu de blocurile colorate, țara chiar are un stil arhitectural aparte.

Cinci motive pentru a vizita Italia

4. Mâncarea delicioasă

Știm cu toții că Italia este renumită pentru pizza și paste. Dacă iubiți aceste delicii și doriți să le testați la ele acasă, atunci o vizită în acest stat ar fi binevenită. Vă asigur eu că nu o să fiți dezamăgiți, mai ales dacă aveți parte și de companie plăcută. 🙂

Cinci motive pentru a vizita Italia

5. Atmosferă chill & oameni prietenoși

Bineînțeles, și localnicii pot fi unul dintre cele cinci motive pentru a vizita Italia.

Adevărul este că italienii sunt deosebit de prietenoși și deschiși față de turiștii. În plus, în centrul orașelor vei da peste o atmosferă chill, care te va acapara cu siguranță. De asemenea, în orice oraș al Italiei vei alege să mergi, este posibil să găsești un carnaval, în care oameni dansează alături de copii, iar senzația este una de continuă sărbătoare. 🙂

Cinci motive pentru a vizita Italia

Credeți-mă că, după o astfel de experiență, Bucureștiul vi se va părea așa trist…

Ar mai fi multe de spus despre Italia, însă vă invit să ne povestiți și voi impresiile cu privire la această țară 🙂

surse foto: pinterest.com, arhivă personală

Andreea Croitoru
Andreea Croitoru
Studentă la Publicitate și Graphic Design, sunt o fire ambițioasă ce luptă mereu pentru ceea ce și-a propus. Îmi place să jonglez cu literele, simt că în scris mă pot exprima cel mai bine. Am o adevărată pasiune pentru călătorii, mi-e drag tare să descopăr locuri noi. De asemenea, cred cu tărie că viața-i frumoasă și merită trăită din plin, de aceea, încerc să mă bucur de fiecare moment.
RELATED ARTICLES

Most Popular