1 mai în București

Ah, 1 mai. Perioada aceea a anului în care toată lumea pleacă la mare. Sau la munte, după preferințe. Rar găsești pe cineva să admită că rămâne în Capitală….indiferent că e o decizie legată de comoditate, de lipsă de bani sau de organizare. Și totuși….asta nu e o rușine. Există numeroase modalități prin care poți să te bucuri de ziua de 1 mai în București.

Care să fie acestea, totuși?

  • Poți vizita expoziția Comorile Egiptului Antic

Ești pasionat de istorie? Te fascinează Egiptul, mai ales în Antichitate? Atunci ar trebui să îți petreci ziua de 1 mai în București mergând la expoziția Comorile Egiptului Antic. Aceasta se regăsește la Biblioteca Națională a României și conține, printre altele, foi de papirus, bijuterii, un fragment de sarcofag și amulete care îi însoțeau pe cei decedați în viața de apoi.

1 mai în BucureștiEvenimentul va fi disponibil publicului și în data de 1 mai, între orele 9:00 și 20:00. Biletele pentru elevi și studenți sunt de 25 de lei, iar cele pentru adulți ajung la 40 de lei.

  • Poți trece pe la muzeul Grigore Antipa

1 mai în București….dacă nu ai mai trecut până acum pe la Muzeul Național de Istorie Naturală, poți să o faci în caz că te decizi/ajungi să rămâi de 1 mai în București. Îți garantez că nu o să te plictisești privind reprezentări ale biodiversității României, faunei mondiale și a complexității vieții umane. Sau expoziții speciale, legate de natura Rusiei sau animale veninoase.

Programul special al instituției va fi 10:00-20:00, ultimii vizitatori urmând să intre la ora 19:00. Tarifele sunt 20 lei/bilet întreg și 5 lei/elevi și studenți.

  • Participă la Festivalul Filmului Francez

1 mai în BucureștiȚi se pare că franceza e o limbă prietenoasă? Atunci poți merge la Festivalul Filmului Francez. La Cinema Elvire Popesco vor fi proiectate 3 filme în prima zi a lui mai. Două dintre acestea, Milou En Mai (Milou în Mai), proiectat la ora 15:00, și documentarul Le Fond De L’air Est Rouge (Revoluția Plutește În Aer), programat la ora 17:30, vor fi conectate cu aniversarea a 50 de ani a protestelor din Franța lui mai 1968.

Biletele costă 15 lei/proiecție.

  • Plimbă-te prin parc

1 mai în BucureștiDe ce nu? Există numeroase parcuri în București în care ai posibilitatea de a te simți bine. Indiferent că alegi Herăstrău, Cișmigiu, IOR, Tineretului, Izvor, Plumbuita sau Grădina Icoanei, sunt sigură că vei putea găsi numeroase modalități de a te relaxa în ele.

  • Du-te la Therme

Tot nu-ți convine că ai rămas de 1 mai în București? Voiai neapărat la mare? Ei bine, îți recomand să mergi la Therme. Aici poți să dai de o atmosferă însorită și, spre deosebire de mare în această perioadă, o apă bună pentru înot.

1 mai în BucureștiComplexul din apropierea Bucureștiului va fi deschis între orele 8:00 și 23:30. Tarifele variază în funcție de zona în care dorești să mergi, timpul pe care dorești să îl petreci și categorii de vârstă.

Tu ce ai alege să faci de 1 mai în București?

surse info: bibnat.ro, eventim.ro, antipa.ro, eventbook.ro, therme.ro

surse foto: fotostefan.ro, europafm.ro, zilesinopti.ro, eventbook.ro, mediafax.ro, therme.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here