Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Valentine’s Day

  0
  113
  Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Valentine's Day

  Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Valentine’s Day

  Știm cu toții că Valentine’s Day a devenit mai mult o sărbătoare comercială, un motiv în plus pentru a dărui cadouri celor dragi. În această perioadă găsim peste tot inimioare, flori, ciocolată și oameni care caută cu disperare ceva potrivit pentru persoana iubită. Ceea ce mă surprinde și mai mult este că, în toată nebunia asta, sărbătorim această zi pentru că așa o face majoritatea sau pentru că se supără iubitul/iubita dacă rămânem indiferenți. Dar, până la urmă, unde își are rădăcinile această zi? Am făcut o mică cercetare și am descoperit cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Valentine’s Day.

  1. Legenda spune că…

  De mult, în vremea împăratului roman Claudiu al II-lea, bărbații refuzau să meargă la război, preferând să petreacă timp cu soțiile lor. Observând acest lucru, conducătorul le-a interzis tinerilor să se căsătorească, sperând că astfel bărbații vor merge la luptă. Valentin, preot creștin fiind, a cununat în secret cupluri, deoarece considera că nimeni nu poate interzice taina căsătoriei.

  Finalul, pe care cred că l-ați anticipat deja, sună cam așa: împăratul Claudiu l-a arestat pe Valentin, l-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină soldat roman. Când Valentin a refuzat această propunere, a fost condamnat la moarte. El a trimis scrisori de adio către toți prietenii, până în ziua execuției, semnându-se „Adu-ți aminte de Valentin al tău”.

  Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Valentine's Day

  2. În Japonia și Coreea lucrurile stau puțin altfel…

  Femeile dăruiesc bomboane și ciocolată bărbaților de Valentine’s Day. Se pare că, în tradiția japoneză, rolurile s-au inversat. Astfel, femeile sunt cele care oferă colegilor sau prietenilor cadouri…

  În ultimul timp, prin efort de marketing, s-a creat totuşi obiceiul ca pe 14 martie bărbații să întoarcă favorul.

  Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Valentine's Day

  3. În Columbia și Mexic, ziua îndrăgostiților este sărbătorită în a treia vinere din septembrie

  Aici tradiția încurajează dăruirea cadourilor în secret. Mai exact, fiecare participant va trebui să dăruiască un cadou unei persoane, însă și el va primi la rândul său un cadou de la o persoană secretă.

  Cred că se aseamănă foarte mult cu Secret Santa, însă cu siguranță nu este vorba de același tip de cadouri. 🙂

  Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Valentine's Day

  4. În Slovenia, Sfântul Valentin marchează începutul primăverii

  Se consideră că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că, pe 14 februarie, plantele și florile încep să crească. Cu alte cuvinte, această sărbătoare are o dublă semnificație: începutul primăverii și totodată ziua iubirii, deoarece se spune că păsările se căsătoresc în această zi.

  Deși inițial ziua îndrăgostiților era sărbătorită pe 12 martie, se pare că și în Slovenia, Valentine’s Day a reușit să înlocuiască sărbătoarea tradițională.

  Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Valentine's Day5. În Malayesia, această sărbătoare este strict interzisă

  Ultimul capitol din lista celor cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Valentine’s Day este legat de interdicţii.

  În tradiția musulmană, sărbătorirea zilei îndrăgostiților este interzisă, iar autorităţile s-au declarat împotriva acestei sărbători de origine creștină.

  Mai mult, după 2000, s-au efectuat diverse campanii de educare pentru ca musulmanii să nu cadă în această „capcană”.

  Se pare că sărbătorirea zilei îndrăgostiților ține de fiecare cultură în parte. Dacă unele țări, și aici intră și România, au îmbrățișat această sărbătoare, altele au refuzat să-și manifeste „iubirea” în această zi.

  Vă doresc să aveți parte de iubire mereu, nu doar de Valentine’s Day. 🙂

  surse info: en.wikipedia.org, ro.wikipedia.org

  sursă foto: pinterest.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.