Filmele ne oferă idealuri spre care să țintim și de fiecare dată găsim motive în fața cărora să oftăm plini de dorință. Ne dorim mașina pe care o conduce Vin Diesel sau dormitorul lui Blair Waldorf, vrem petrecerile din „The Great Gatsby”, dressingul lui Carrie din „Sex and the City”, popularitatea Samanthei și n-ar strica nici un iubit ca Channing Tatum.

Ei bine, în filme găsim întotdeauna lucruri pe care le-am dori și noi în viața reală, doar că de cele mai multe ori acestea sunt greu de atins. Filmele ne poartă spre o viață perfectă, lipsită de griji, în care toate se întâmplă ca la carte, fie că e de bine, fie că e de rau, în final toate parcă se aranjează cum nu se poate mai bine, lucru care în realitate nu este aproape deloc așa.

Haideți să vedem cinci dintre lucrurile care se întâmplă în filme dar nu se întâmplă niciodată în realitate.

  1. Să lași suma fixă de bani la taxi

De fiecare dată, dar absolut de fiecare dată, în filme, scena în care s-a ajuns la destinație și se plătește cursa este la fel. Șoferul primește suma fixă de bani, iar personajul care a stat pe bancheta din spate părăsește relaxat mașina. Ar fi un lucru mare să avem și noi mereu pregatită o sumă fixă de bani, să nu mai fie nevoie să ne ștergem frunțile de emoții că poate nu ne ajung banii de taxi dimineața după party, aviz amatorilor, sau că lăsăm prea mult bacșiș pentru că nenea taximetrist nu are sau nu vrea, să ne dea rest.

10850401_1007312352618361_2090987598_n

  1. Săruturile lungi în ploaie

Da, știm deja cu toții că dragostea din filme e mereu perfectă, chiar și atunci când iese prost pare să fie bine, iar astfel de iubiri fără defect au ajuns să fie dorite de multe doamne și domnișoare. De acord, nu ai cum să nu prinzi aripi, fie ele cât de mici, atunci când vezi cât de frumos e să te îndrăgostești. Lucrurile nu stau, însă, chiar așa. Romantismul a ajuns să fie de domeniul trecutului, iar lucrurile simple care cândva contau cu adevărat au ajuns acum să fie lucruri absurde și amuzante pentru majoritatea băieților din zilele noastre. Probabil că întotdeauna vom face grimase și ne vom lăsa capul într-o parte, melancolic, la vederea unui sărut lung și pasional în mijlocul unei ploi torențiale. Da, e de domeniul fantasticului și numai în filme poți vedea așa ceva. Eu personal, recunosc că nu aș găsi o deosebită plăcere în a mă face fleașcă doar de dragul unui sărut, însă, trebuie să spun că este într-adevăr o scenă memorabilă.

giphy

  1. Găsirea dragostei vieții tale lipsite de sens

Că tot vorbim despre chestii drăguțe și siropoase, un alt lucru care se întâmplă numai în filme și este cam din aceeași categorie este acela de a te izbi efectiv de marea dragoste a vieții tale în cele mai banale circumstanțe. Mergi pe stradă în toiul nopții, tristă și îngândurată, cu privirea în jos, neatentă la drum și uite așa te lovești de Mr. Right, care nu se dovedește a fi doar un Mr. Right Now. Sau ești într-un supermarket și îți cade ciocolata pe jos, Prince Charming observă, de parcă astrele au plănuit dintotdeauna toată mascarada, și te ajută să ridici de pe podea obiectul care v-a adus în același univers. În realitate, nu se întâmplă niciodata așa ceva. Când ești tristă și îngândurată, păi, așa rămâi. Poți să ieși cu fetele la o sticlă de vin, poți să mergi la supermarket să îți cumperi Nutella, dar să nu te aștepți să te izbești de marea dragoste, căci ai să fii foarte dezamăgită cand vei mânca Nutella singură în pat.

971_500full

  1. Să pleci în vacanță cu o destinație exotică pentru a trece peste o despărțire

Filmele prezintă tot felul de metode de terapie care să te ajute dupa ce treci peste o despărțire, care mai de care mai tentante. Cea colosală rămâne însă varianta în care îți faci bagajul, o valiză mică și pleci într-un loc cald, perfect, cu plajă și soare fierbinte, unde bei suc direct din nuca de cocos și ai ghirlande la gât și flori în păr. Deja parcă aud muzica hawaiană și simt briza mării cum mă mângâie. În realitate, după o despărțire bei până nu mai poți, mănânci pe fond de stres sau nu mănânci deloc și înjuri de mama focului astrele care n-au fost de partea ta, eventual și pe fostul, după caz.

tumblr_mc0j3pNkIf1qf9fpao1_500

  1. Să ai un dressing întreg plin cu pantofi

Asta este dorința fetelor dintotdeauna, accentuată de scene din „Sex and the City” sau „Gossip Girl”, unde personajele noastre se pierd printre perechile de pantofi care le stau la dispozitie. Cu toatele avem cel putin cinci perechi de pantofi, însă când vine vorba de filme, la protagonistele noastre preferate, numărul perechilor de pantofi se ridică undeva la sute. Toate culorile, toate formele, tocuri de toate mărimile, ca să nu mai vorbim de celebrele brand-uri care îți sucesc mințile numai când le pronunți.

752cb04f217699965150c26d558e84d6

zTEqxdM

Sursă foto: https://www.tumblr.com/