Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

Cu siguranță nu ați auzit următoarele cinci lucruri despre românii din generația Millennials. Știm cu toții că, începând cu anii 1980, a luat naștere o nouă generație. În trei cuvinte, aceasta s-ar descrie astfel: mai educată, ambițioasă și mult mai dornică de a se adapta noilor mijloace de comunicare, spre deosebire de predecesoarele ei.

Pentru a evita orice confuzie, trebuie menționat faptul că generația Millennials cuprinde, în principiu, persoanele născute între anii 1980 și 2000. În general, membrii ei se diferențiază de celelalte generații prin pozitivism și strânsa legătură cu tehnologia. Interesant este faptul că, și în cazul acestora, apar diferite caracteristici între culturi.

În continuare vă voi prezenta cinci lucruri despre românii din generația Millennials.

  1. Românii din generația Millennials decid singuri cum să-și trăiască viața

Se pare că, în comparație cu alte țări, România are tineri hotărâți, care și-au ales pe cont propriu drumul în viață (55%). Statisticile arată că, la acest capitol, România se află pe locul doi după Irlanda (59%).

Să mai spună cineva că românii Millennials nu sunt independenți. 🙂 Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

2. Românii Millennials sunt mult mai optimiști

În general, Europa se situează după Asia în ceea ce privește optimismul și încrederea în viitor. Totuși, tinerii români sunt mult mai optimiști (51%) decât cei din țări europene precum Turcia (37%) sau Spania (38%).

Poate că optimismul cu care privim viitorul maximizează așteptările pe care le avem de la țara noastră.

Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

3. Satisfacție în ceea ce privește sănătatea

Se pare că românii Millennials sunt mulțumiți de sănătatea lor (35%) și de obicei neglijează vizitele la medic. Spre deosebire de ei, tinerii din Grecia, Germania și Țările de Jos sunt mult mai îngrijorați de starea lor de sănătate.

Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

4. Românii Millennials știu să mențină un echilibru între job și viață socială

Statisticile arată că balanța muncă – viață este una dintre cele mai satisfăcătoare în România. Tinerii optează pentru joburi care le oferă atât o satisfacție a muncii, cât și destul timp liber pentru hobby-urile pe care le au.

Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

5. Românii Millennials fac parte dintr-o religie

Este cunoscut faptul că România este mai religioasă în comparație cu alte state. 49% dintre românii Millennials se consideră a fi membrii unei religii, fapt ce îi situează în fața Spaniei (34%), Franței (37%), Austriei (39%) sau Germaniei (39%).

Cinci lucruri despre românii din generația Millennials

sursă info: irismillennials.com

surse foto: biologyboost.com, blog.outdoornation.org, googleimages.com

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here