Cinci lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

0
304
lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

Cinci lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

Care sunt cele cinci lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook? Reţeaua socială a luat amploare în ultimii ani. Aceasta a crescut atât de mult încât, în prezent, statisticile numără 8,3 milioane de conturi în rândul românilor. 

Dacă acum câțiva ani ne convigeam prietenii să-și creeze un profil pe acest site, astăzi nu mai suntem surprinși când observăm copii, părinți sau bunici care ne dau cereri de prietenie.

lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

Din păcate, Facebook-ul nu vine la pachet cu un manual de utilizare. Nu suntem informați despre lucrurile pe care ar trebui să le postăm. Nu ni se spune ce comportament ar fi etic în acest mediu. Dacă pentru unii aceste reguli sunt de la sine înțelese, pentru anumite persoane…în special copii și adolescenți…cred că ar fi bine să existe un astfel de ghid.

De aceea, consider că ar fi bine să cunoaștem cu toții cele cinci lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook.

 1. Acte personale

  Fie că este vorba de buletin, pașaport, carnet de șofer sau card bancar, ar trebui să te ferești să publici orice act care ține de securitatea ta personală sau financiară.

  Cu siguranță, ai observat că unii prieteni” țin să se mândrească cu aceste noi achiziții… Atrage-le, te rog, atenția asupra pericolelor ascunse de aceste acţiuni. Niciun lucru care conține date personale, număr de telefon sau parole nu ar trebui făcut public.  În special când vrei să rămâi în safe zone.lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

 2. Locurile în care te afli

  Tentația de a împărtăși cu prietenii” locurile pe care le vizitezi este una foarte puternică. Ea poate să nu fie greşită dacă ții cont de anumite lucruri.

  Nu da check-inuri obsesive. Nu specifica nici cât timp vei fi plecat, deoarece te poți trezi cu surprize” când te vei întoarce înapoi.  lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

 3. Atacuri directe la persoane

În situația în care apar diverse probleme sau supărări pe alte persoane, ar fi ideal să nu comentăm negativ la adresa lor în public.

Dacă ai o problemă cu un individ, ar fi bine să îi dai un mesaj în privat sau să discutați față în față. Nimeni nu dorește să vadă astfel de comentarii. În plus, aceste discuții te pot afecta mai mult pe tine.

lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

4. Subiecte intime

Deși Facebook-ul este un mediu în care îți poți divulga ușor secretele, ar fi mai bine să nu o faci. Unele subiecte din viața ta personală nu ar trebui să fie dezvăluite niciodată.

Este mult mai ok dacă împărtășești astfel de subiecte cu prietenii adevărați. Mediul virtual poate fi destul de superficial în ceea ce privește relațiile de prietenie.

lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

5. Distribuiri penibile

Specialiștii în domeniu consideră că Facebook-ul a devenit o adevărată carte de vizită. De aceea, este important să fim atenți și la ce gen de postări dăm share.

Totodată, există angajatori care studiază bine profilul de Facebook înainte de a lua decizia de a angaja sau nu o persoană. Înainte de a împărtăși ceva, gândiți-vă mai bine dacă acel lucru vă reprezintă cu adevărat. Sau, şi mai bine, dacă voi credeți în el.

lucruri care nu ar trebui postate niciodată pe Facebook

Facebook-ul este cel mai uzual mijloc de a crea o imagine a sinelui. De aceea, este important să medităm puțin la acest lucru și să fim mai atenți la postările noastre. 🙂

surse info: playtech.ro, ziare.com

surse foto: google.com, pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.