Având în vedere că afară este o vreme minunată care te motivează să ieși din casă și să explorezi natura sau spațiile liniștite și ambiante. Din sugestiile prezentate, poți alege o carte pe care ai putea să o citești în aer liber, pentru a întregi cadrul feeric dăruit de natură.
Indiferent că e parc, o grădină botanică sau pur și simplu o pajiște, spațiile în aer liber sunt zone unde poți fi ușor perturbat de factori externi. Din acest motiv, cărțile recomandate sunt ușor de citit (relativ scurte și ,,light” chiar și pentru un cititor neexperimentat) și transmit un mesaj și o emoție ce te acaparează.
În acest fel, după ce le citești, ajungi să vezi lumea și tot ce în în jur cu alți ochi.
-
Oscar și tanti roz – Emmanuel Schmitt
Scurta operă a lui Emmanuel Schmitt este o lecție de viață ce impresionează prin inocența scrierii. Scrisorile unui băiețel bolnav către divinitate, alături de îndrumările unei bătrâne asistente, îți arată impactul dorinței de a trăi prin ochii unui copil.
O carte asemeni unui strigăt ce te va face să realizezi importanța vieții și în special a timpului. Prețuiește fiecare moment și etapă din viața ta! Iar dacă încă nu îndrăznești, gândește-te că fiecare clipă în care respirăm ar putea fi ultima, aflată la mila imprevizibilului.
-
Bel Ami – Guy De Maupassant
Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai delicioase lecturi, urmată de o ecranizare de succes. Fiind un izvor al dulcilor amăgiri pasionale, intrigi, trădări toate într-un cadru specific Parisului din secolul XIX.
Un roman de presă ce se învârte în jurul ideii de arivism și speranței de a reuși indiferent de preț sau metodă. Dorința nestăvilită a lui Georges Duroy de a pune capăt situației materiale precare printr-o oportunitate neașteptată. Drumul spre atingerea unui țel împletit cu idile romantice și căzut în mrejele unor femei cu influență.
-
Numphette_dark99 – Cristina Nemerovschi
Povestea intrigantă a unei adolescente cu o viață dusă la extrem…
Încă de când am cumpărat-o, din pricina nerăbdării, m-am oprit într-un parc în drum spre casă pentru a arunca un ochi peste proaspăta achiziție. Câteva ore mai târziu eram tot în parc- confuză și plină de întrebări existențiale.
Dacă eviți să citești în public din pricina zgomotului sau al altor factori externi îți garantez că pe parcursul firului narativ vei fi doar tu alături de Vicky în drum spre petrecerea aniversară a lui Dev. Povestea este captivantă și presărată cu evenimente amuzante sau cel puțin îndrăznețe.
Deși pare o carte wild și controversată pe care unii tind să o numească extremistă sau vulgară, acesta ascunde idei filozofice și întrebări care își găsesc răspuns doar dacă scormonești în rănile pe care le crezi cicatrizate. Acolo unde sângele încă clocotește sub crusta de suferință și uitare pe care ai creat-o doar pentru a te minți că ai trecut peste.
-
Exerciții de echilibru – Tudor Chirilă
„Ești singur în vârtejul suferinței tale și dacă vrei să ieși trebuie să tragi aer în piept și să te scufunzi până se sfârșește.
Plină de talc și îmbibată în metafora realității, exercițiile de echilibru sunt menite să ne arate o parte a lumii pe care de multe ori nu o apreciem destul. Ajungem să ne lăsăm pradă marilor drame sau reușite din viața noastră, uitând în acest fel să punem preț pe lucrurile mărunte care ne schimbă starea în diminețile mohorâte.
Tind să cred că aceste mici „ povețe” relatate sub forma unui jurnal merită citite într-o zi de vară, iar meditația din spatele cuvintelor să se reflecte în acuratețea unui cer senin.
-
Invitația la vals – Mihail Drumeș
Dedicată în special romanticilor incurabili- autorul înfățișează problematica luptei interioare în cadrul unei iubiri ideale.
Întrucât nu doresc să diminuez farmecul fragil al firului narativ, voi încerca să fiu cât mai succintă referitor la relația protagoniștilor- Tudor și Mihaela. Pot doar să va garantez că este o carte în care toate sentimentele umane se pierd într-un preambul incontrolabil. Un bulgăre de stări și tragedii mototolite sistematic și puse tribut la picioarele tiranei și neînduplecatei Iubiri.
Pentru că suntem oameni (rezultatul unui șir de întâmplări și decizii), uneori doar dragostea adevărată și reciprocă nu este de ajuns.
„În orice caz numai dragostea și creația fac viața vrednică de a fi trăită și totodată de a fi părăsită fără regret.”
Suferință, pasiune, intrigă, introspecție și iubire – fiecare din cărțile menționate are la bază un sentiment sau proces interior cernut în interiorul ființei umane.
De ce în aer liber ? Pentru a ne aminti că indiferent de lupta interioară pe care o avem, natura este martoră tacită a întregilor noastre malformații spirituale. Cerul, stelele, iarba și mai ales oamenii sunt și vor fi alături de tine cât timp ridici privirea din pământ și îndrăznești.