Cinci artiști GRUND expun la Five Plus Art Gallery Viena

  0
  67

  GRUND continuă acțiunile de promovare a artei tinere românești. După recent încheiată „Mute”(Galerie Mansart, Paris 2019), urmează vernisajul expoziției „Distant Closeness, Intimate Expanse” de la Five Plus ArtGallery, Viena.

  Primul eveniment care aduce împreună toți membrii comunității artistice bucureștene are vernisajul pe 24 iulie 2019, ora 19:00 la galeria FIVE PLUS Art Gallery din Viena. Expoziția cuprinde exclusiv lucrări de pictură și ia formă unui discurs comun care interoghează la nivel general noțiunea de spațiu. Fără a avea o idee centrală pe care să o argumenteze, expoziția pune în discuție viziuni artistice diferite în ceea ce privește redarea spațiului prin mijloace picturale.

  „Distant Closeness, Intimate Expanse”

  Curator: Miel Delahaij

  Artiști: Daniel Roșcă, Laura Niculescu, Adrian Dică, Răzvan Radu, Răzvan Năstase

  Vernisaj: 24 iulie 2019 ora 19

  expoziție deschisă până la 30 august 2019

  ” Cinci pictori ai grupului de artiști români GRUND prezintă cele mai recente lucrări ale lor. Expoziția reliefează o mișcare de pendulare pe linia ce divide gesturile pur abstracte și fragmentarea figurativă. Deși ei își limitează discursul și limbajul plastic la gesturi clare și măsurate, acestea rămân o expresie spontană a inconștientului care se solidifică în articulații picturale. ” Miel Delahaij

  FIVE PLUS Art Gallery (www.fiveplusartgallery.eu)

  GRUND (www.grund.space)

  Facebook: https://m.facebook.com/events/2423545451201606

      GRUND e o grupare artistică înființată în 2017 de cinci artiști și are că principal scop promovarea artei contemporane. Funcționează că interfață pentru activitățile unei comunități de tineri din București, România. Numele asociației are în mod direct o semnificație artistică. Este binecunoscut că grundul, în tehnicile picturii de șevalet și nu numai, este primul strat care se așează pe pânză. Stratul de grund este premergător oricărei picturi, oricărei lucrări de artă bidimensionale, bine realizate tehnic, trainică. Cuvântul „grund” este preluat din construcția filosofică a lui Martin Heidegger unde apare în formă limbii germane „Grunden” și reprezintă unul dintre cele trei sensuri ale lui Stiftung (a ctitori), și anume întemeierea (Grunden). Pentru activitatea comunității care aparține de Asociația Grund, grund este solul pe care se întemeiază, primul strat care participa la ctitorire, fundamentul activității și inițiativa primară de a începe „să facă”.