Chutney – o poveste de dragoste dulce-acrişoară-picantă.

  0
  217

  Un spectacol de teatru, în regia lui Vitalie Bichir, altfel decât cele întâlnite până acum. O piesă inedită ce propune o nouă abordare.
  Totul se desfăşoară ca într-o emisiune de tip reallity show în care personajele, îndrumate de gazda show-ului (Vitalie Bichir), îşi povestesc amintiri din viaţa lor. Tot acesta îi îndeamnă, ca într-un fel de interogatoriu, să-şi deschidă sufletele şi să spună ce simt, astfel introducându-i şi pe spectatori în starea de confuzie a celor două personaje.

  Se spune că dragostea trece prin stomac. În cazul poveştii noastre, dintre Sara şi Victor, mâncarea leagă două suflete rătăcite. Sara (Valentina Popa) iubeste gastronomia şi adoră bucătăriile. Îi plac cele mari şi frumos aranjate, dar le preferă şi pe cele mici, intime. Victor (Istvan Teglas) este prietenul bunicii Sarei, pe care aceasta l-a cunoscut de-abia  la înmormântarea dânsei. Cei doi au păstrat legatura şi, la propunerea lui Victor, au ajuns să locuiască împreună o perioadă de timp. Sara se îndrăgosteşte pe loc de Erika, mama tânărului, de bucătăria apartamentului şi de atmosfera din casă.
  „Oare de ce când mâncăm împreună mâncarea pare atât de bună?”
  Bucătăria este locul unde se desfăşoară şi acţiunea piesei. În timp ce personajele ne introduc în lumea lor, acestea pregătesc CHUTNEY. Un sos dulce-acrişor-picant. Gătitul fiind prilejul potrivit pentru a-i apropia pe cei doi.
  Piesa este adaptată după romanul „KITCHEN” de Banana Yoshimoto, şi se joaca la Godot sub Scenă şi pe 6 aprilie la Caffe D’arthe, str. Popa Nan, nr 7.
  Iar dacă vă precizez că la sfârşitul celor 55 de minute, spectatorii pot gusta din mâncarea pregătită, poate v-am convins să aveţi poftă de teatru!
  „Un băiat şi o fată suspendaţi pe o scară, deasupra iadului, privesc cu frică către cazanul care clocoteşte. O privelişte ameţitoare, limbile de foc pârjolesc totul în cale, căldura e insuportabilă şi totuşi, ei doi nu se ţin de mână. Chiar dacă sunt cele mai apropiate persoane de pe lumea asta, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni, oricât de trişti şi singuri ar fi, ei vor să stea pe propriile lor picioare. Dar totuşi dintr-o parte se vede că sunt un cuplu, o femeie şi bărbatul ei, chiar dacă ei nu se comportă aşa.”
                                                                                                                                                       Vitalie Bichir

  Spectacolul este o producţie teatru’ LA MASA.

   

  Redactor: Nicoleta Barbu

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.