Chinezii lucrează la trenul supersonic

0
224
Chinezii lucrează la trenul supersonic

Chinezii inventează trenul supersonic

Agenţia spaţială chineză, China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), lucrează la un prototip de tren care ar putea depăşi celebrul Hyperloop.

Conceptul de Hyperloop constă în a propulsa pasagerii în capsule menţinute în aer cu ajutorul unor magneți într-un tub cu presiune scăzută. Viteză la care ar putea ajunge aceste capsule este de 1.200 de kilometri pe oră.

Ideea veche lumii transporturilor a fost relansată în 2013 de miliardarul Elon Musk. Acesta se află deja la originea mașinilor electrice Tesla și a lansatorului de sateliţi SpaceX. Tot el doar ce a intrat în faza de comercializare a Hyperloop și speră să-l pună în funcțiune în 2021.

Chinezii au anunțat că lucrează la un tren care ar putea ajunge la o viteză maximă de 4.000 km/h. Acesta va fi de zece ori mai rapid decât trenurile de mare viteză din prezent, de patru ori mai rapid decât zborurile aeriene pe distanțe lungi și de trei ori mai rapid decât viteza sunetului, potrivit site-ului Quartz.

Sistemul studiat de chinezi este destul de asemănător cu acela al Hyperloop.

CASIC afirmă că noul său „tren zburător” va fi primul din lume conceput pentru viteza supersonică. Cu toate acestea, primul test a atins doar o viteză maximă de 1.000 km/h.

Elon Musk însuși a menționat deja ideea că Hyperloop ar putea atinge viteza sunetului într-o zi. Desigur, o asemenea viteză ar putea crea probleme medicale pasagerilor, dar chinezii asigură că viteza va crește mai lent decât la un avion de linie.

De asemenea, cel care a conceput proiectul a respins temerile că biletele vor fi prea scumpe pentru pasagerii obișnuiți.

Sursa: http://www.rador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.