chelios

Anii trec ireversibil şi lasǎ urme asupra felului ȋn care arătăm. Bărbaţilor le cade părul şi le apare burta. Mai rău este când acestea apar de la o vârstă fragedă. Medicii dau vina fie pe stilul de viaţă, fie pe ereditate. Dacă în cazul aspectului fizic există multe metode de a remedia problema, în cazul părului nu prea. Mersul la frizer devine un moment stânjenitor în sensul că simţi o oarecare crispare din cauza lipsei podoabei capilare. În timp ce, înainte, frizerul te întreba „Cum doriţi să vă tund?” acum întrebarea devine „Vă tund scurt?” Şi totuşi, ce este de făcut?

Nu o să vin cu serie de tratamente pentru regenerarea părului pentru că sunt destule site-uri de specialitate unde se pot găsi. Nu am auzit pe nimeni care să fi folosit un anumit tratament şi părul să i se fi regenerat. În cel mai bun caz, poate, i-a încetinit căderea. Important este ca cei care se confruntă cu astfel de probleme să nu facă din acest fapt un capăt de ţară. Cu siguranţă este neplăcut ca încă din tinereţe să începi să cheleşti. Glumelele din partea prietenilor apar inevitabil şi poţi dezvolta complexe legate de acest detaliu.

Înainte să cazi în depresia provocatǎ de calviţie, este bine să ştii că poţi arăta la fel bine şi fără păr. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să treci peste problema căderii părului:

1.Este de ajuns să vă reamintesc că actori precum Jason Statham, Vin Diesel sau Jude Law sunt bărbaţi care, deşi sunt afectaţi de calviţie, sunt consideraţi adevărate sex-simboluri. Nu toţi trebuie să arătăm precum David Beckham pentru a se considera că arătam bine.

MV5BMTkxMzk2MDkwOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDAxODQwMg@@-horz

2.Dacă eşti chel, gândeşte-te că eşti deosebit faţă de ceilalţi. Un chelios într-o mare de persoane cu păr este o pată distinctivă, ceva ce atrage atenţia.

3.Mergi la salăEste mult mai indicat sǎ fii un chelios bine fǎcut decât unul slab.

4.Gândeşte-te că vei economisi bani. Fie că este vorba de șampon sau de mersul la frizer, vei cheltui mai puţin.

5.Nu riposta la glumele prietenilor. Altfel, nu vei face nimic altceva decât să le încurajezi. Dacă ştii bancuri despre chelioşi, nu ezită să le spui. Mergi pe varianta psihologiei inverse.

6.O ultimă soluţie ar fi aceea de aţi face implant. Cu toate că este costisitor, munceşte atât de mult încât să îţi poţi permite orice, chiar şi un implant de păr.

Calviţia este o problemă comună multor bărbaţi şi chiar pentru unele femei. Indiferent de cauzele căderii părului, stil de viaţă nesănătos, stres sau ereditate, important este ce ai în cap, nu pe cap. De aici şi celebra vorbǎNu conteazǎ cât de lung am pǎrul, important e cât şi cum gândesc.

Sursa foto: epresa.md/