Asociația Studenților Economiști din România – ASER dă startul în luna martie proiectulului  Changemakers, aflat la cea de a VII-a ediție. Changemakers promovează responsabilitatea socială și oferă resursele necesare implementării ideilor de proiecte sociale ale participanților. Astfel, scopul proiectului este acela de a oferi oportunităţi de învăţare și afirmare pentru persoanele care au idei inovative și soluții fezabile pentru diverse probleme sociale.

Changemakers este singurul proiect studențesc care promovează conceptul de responsabilitate socială, având astfel impact asupra mediului economic prin intermediul participanţilor, care vor deveni ambasadori ai viziunii proiectului. Ideile de proiect ce ajută societatea din jur pot viza domenii precum: educație, ecologie, sport, artă și cultură, sănătate sau umanitar.

Proiectul se adresează tuturor studenților și masteranzilor dornici de învățare și de autodepășire, cu spirit voluntar și antreprenorial, care își doresc să facă o schimbare în lumea ce îi înconjoară. Aceștia se pot înscrie individual sau cu propria echipă şi vor primi feedback pentru ideea lor de la specialişti în domeniu.

Prima etapă a proiectului este conferința motivațională „Actori pe scena schimbării” (19 martie 2015, ora 16.00, în Aula Magna din Academia de Sudii Economice din București), moderată de Alina Iotu, unde invitații, Raed Arafat, fondator SMURD, Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate în cadrul Petrom, Paula Herlo, jurnalistă recunoscută pentru programul „Romania, te iubesc!” și Vișinel Bălan, implicat în cauze sociale și fondator al  asociaţiei „Desenăm viitorul tău”, vor povesti despre experiența lor legată de responsabilitatea socială, despre ce îi motivează și despre necesitatea societății de a susține cauzele sociale și de a se implica în a oferi soluții.

A doua etapă, numită „Atelierul de Idei”, se va desfășura în perioada 25 martie – 5 aprilie și are rolul de a transforma ideea unui proiect social într-un plan strategic. Studenții vor beneficia de toate resursele necesare pentru a-și putea răspunde la finalul acestei etape la întrebarea: „Ce vreau să fac prin proiectul meu?”. Răspunsul îl vor afla în cadrul unor traininguri și workshop-uri ce abordează subiecte precum project management, team bounding, cum ajungi de la problemă la soluție, obiective generale, impactul social și identificarea resurselor și în cadrul unei întâlniri tematice cu Raed Arafat. La finalul acestei etape, ideea lor de proiect social este șlefuită și prinde contur, urmând a fi definitivată ulterior.

Participanții trec apoi la a treia etapă, numită „Fabrica de proiecte”, ce se desfășoară în perioada 6 aprilie – 26 aprilie. Această etapă are scopul de a dezvolta planul realizat anterior și de a definitiva structura proiectului lor social. La finalul etapei, aceștia vor găsi răspuns la întrebarea: „Cum fac acest lucru?” prin traininguri cu tematici precum  modalități de promovare, accesarea resurselorcum se susține un Pitch și workshop-uri ce vor aborda subiectul sustenabilității și al setării de obiective specifice.

În final, proiectele vor fi analizate și vor primi feedback profesional, iar prin prezentarea în fața mentorului, participanții au șansa să obțină sprijin în procesul de implementare a acestuia, aducând astfel o schimbare pozitivă în societate.

Înscrie-te pe www.suntunchangemaker.aser.ro până pe 20 martie și îți poți vedea ideea de proiect social devenind realitate!

Mai multe informații pe www.suntunchangemaker.aser.ro sau www.facebook.com/changemakersaser

Despre Asociația Studenților Economiști din România – ASER

ASER este un ONG studențesc înființat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care și-au dorit să investească în educație, în creativitate, în studenți excepționali. Astăzi, ASER continuă cu profesionalism și entuziasm tradiția, facilitând accesul studenților la medii de învățare și oportunități de creștere a competențelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic românesc. Mai multe informații pe www.aser.ro sau www.facebook.com/ASERomania

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here