Changemakers dă start schimbării!

0
85

Changemakers, proiect al Asociației Studenților Economiști din România, aflat la cea de-a VIII-a ediție, se adresează studenților cu un spirit civic dezvoltat, ce au o idee de acțiune socio-culturală. Prin intermediul proiectului, se urmărește popularizarea conceptului de responsabilitate socială în rândul tinerilor și oferirea resurselor necesare implementării ideii de acţiuni socio-culturale.

Changemakers se desfășoară în perioada 3 – 25 martie și debutează cu o conferinţă de deschidere, “Change the future, make it present”, ce va avea loc în data de 3 martie 2016. Prin intermediul evenimentului, se readuce în prim-plan conceptul de responsabilitate socială, iar studenții vor fi motivaţi să ia atitudine, aducând schimbarea pe care vor să o vadă în mediul social. Invitați precum Raed Arafat, Paula Herlo, Marian Staş și Victor Ţăpeanu vor fi prezenţi la conferinţă și vor vorbi despre cum drumul lor a urmat calea schimbării.

Strategic Thinker se desfășoară în perioada 9 – 15 martie 2016 și conține o serie de training-uri, cu ajutorul cărora studenții vor construi strategia de acțiune pentru implementarea ideii. Temele abordate vor fi identificarea nevoilor și analiza problemelor, stabilirea scopurilor și a obiectivelor, stabilirea target-ului și impactul acțiunii, identificarea resurselor și instrumente de planificare. Astfel, participanții vor înțelege de la bun început de la ce pornesc, care este nevoia din spatele acțiunilor lor și cum să își planifice activitățile.

Practice & Develop presupune o etapă de workshop-uri, desfășurate în perioada 16 – 25 martie 2016, timp în care studenții vor lucra la campaniile lor, aplicând concret informațiile obţinute. Această etapă se axează pe practibilitate, iar temele abordate vor fi stabilirea obiectivelor specifice, planul de comunicare, planul financiar, planul de monitorizare, evaluare și feed-back.

La final, echipele participante vor avea ocazia să își vadă ideea de proiect devenită realitate, se vor bucura de impactul adus în societate şi de lumea nouă pe care şi-au creat-o.

Vino cu echipa ta și, fără teamă, puneți-vă la cale cea mai ingenioasă idee de acțiune socio-culturală! Strânge-ți prietenii și împreună o să dați contur unei noi lumi! Intră împreună cu ASER în lumea schimbării și înscrie-te, până pe 4 martie, pe goo.gl/Rx58cz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.