Echipa antrenată de către Dan Petrescu este noua campioană a României după ce a câștigat pe teren propriu, cu 1-0, meciul împotriva celor de la Viitorul Constanța.

Ardelenii au devansat, astfel, formația FCSB în campionat și au terminat cu un punct în fața acestora.

Ultima etapă din Play-Off a fost „finala campionatului” pentru ceferiști, deoarece aceștia depindeau doar de rezultatul lor. Astfel, în ciuda faptului că FCSB s-a impus cu 1-0 în fața Astrei Giurgiu, golul marcat de Damjan Djokovic în poarta echipei lui Gică Hagi a fost cel care a hotărât soarta campionatului.

O mână foarte importantă de ajutor pentru ardeleni a venit din partea celor de la Poli Iași, care au învins echipa antrenată de Nicolae Dică, cu 1-0, cu trei etape înainte de final. Acel rezultat a facut-o pe CFR să nu mai stea la mâna rezultatelor contracandidatelor.

Antrenorul echipei campioane, Dan Petrescu, a dezvăluit modul în care și-a motivat elevii înaintea partidei spunând că:
„I-am motivat pe jucători cu un filmuleț cu familiile lor. La toate echipele la care am fost am încercat să-mi motivez jucătorii cu filmulețe motivaționale”

FCSB termină pentru al treilea an la rând pe locul 2 în campionat, după ce a fost învinsă în cursa pentru titlu de către Astra Giurgiu, iar apoi de Viitorul și acum de către ceferiști.

Noua campioană, CFR Cluj, a câștigat în acest fel al patrulea titlu și va participa anul viitor în preliminariile Uefa Champions League. De altfel, după terminarea partidei, s-a a auzit la boxele stadionului Dr „Constantin Rădulescu” celebrul imn al competiției mult râvnite.

Sursa foto: Sport Focus