Fondat în 2012, Centrul pentru Cultură, Istorie si Educație este un proiect ce susține valorile culturale românești și militează pentru îmbunătățirea procesului educațional deoarece “Un popor fără cultură este un popor uşor de manipulat”.
Pornind de la rădăcinile societății românești, Centrul pentru Cultură, Istorie şi Educaţie are ca scop dezvoltarea de durată a societății în care trăim și a colectivității, evidențiind importanța identității culturale, de limbă și istorie.
Deoarece cred în viitorul României ca țară cu standarde europene, aceștia doresc să ofere persoanelor mai puțin favorizate șansa de a avea parte de programe educaționale cu scopul creșterii gradului de civilizație al societății.
Pentru a veni în ajutorul persoanelor care doresc să își publice o carte – Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație vine cu o propunere și publică orice carte care îndeplinește niște norme minimale, gratuit, asigurând și drepturile de autor cuvenite. Mai mult, numărul exemplarelor va fi de 200, dintre care 20 vor fi oferite gratuit, iar restul date spre atragerea de fonduri, care la rândul lor vor ajuta la promovarea altor artiști.
Pe lângă acest proiect, Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație lansează și o provocare în rândul fotografilor, profesioniști sau amatori, cu scopul de a promova România prin imagini. Există și premii, însă importanța constă în susținerea scopului acestui proiect, cât și apariția în cadrul expoziției „România mea!”, serie de expoziții ce vor avea loc în țară, dar și în străinătate.
Centrul pentru Cultură, Istorie şi Educaţie este Partener în desfăşurarea programului Şcoala de Spiritualitate şi Afirmare Românească, program ce constă în mai multe sesiuni de cursuri care au ca țintă valorificarea potenţialului prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, new media, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative pentru dezvoltarea personală şi profesională.
Pentru mai multe detalii despre proiectele în desfășurare sau cele viitoare accesați site-ul sau pagina de Facebook a Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație.
Alexandra Mihai