Astăzi vă scriu despre destinații luxoase la care trebuie să ajungem măcar o singură dată, ori cu gândul, ori chiar în viaţa reală, dacă ne permite buzunarul. Vara ne trezește pofta de escapade nebune și de neuitat, de petreceri wild cu prietenii, cocktail-uri răcoroase şi nisipul care ne arde tălpile. Da, da, vorbesc de marea albastră, care rămâne, după ani şi ani, cea mai potrivită destinaţie pentru o vacanţă de vară. Iată câteva locuri de vis în care mi-aş dori să mă refugiez câteodată şi pe care vi le recomand pentru o călătorie inedită:

1. BAHAMAS

Țara insulară Bahamas este una dintre cele mai căutate destinații, mai ales vara, fiind alcătuită din peste 700 de insule. Cea mai mare curiozitate a regiunii este briza Oceanului Atlantic şi tot aici poți să înoți cu delfinii, lucru ce este posibil în puține regiuni de pe glob. Cu siguranță este o destinație care merită văzută!

bahamas

2. DUBAI

Pun pariu că v-aţi gândit măcar o dată să mergeţi în Dubai. De ce? Pentru că toate lumea vorbeşte despre el, poveştile sunt ademenitoare, pozele ne stârnesc invidia, ce mai, este superb! Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe și are deschidere la Golful Persic. În plus, orașul Dubai are o infrastructură impunătoare și este cel mai dezvoltat stat din punct de vedere turistic. Totodată, această destinație este preferată de europeni deoarece este la numai cinci ore de zbor distanță. În alte cuvinte, un oraș al superlativelor! Începeţi să economisiţi de pe acum pentru o vacanţă în Dubai!

dubai

 3. MYKONOS 

O destinație mai aproape de meleagurile româneşti, însă la fel de atractivă. Insula Mykonos, aflată în extrema stângă a Greciei este o destinație pentru distracție, în special creată pentru tinerii cu chef de petreceri de neuitat. Pe lângă toate acestea, tot în Mykonos putem vedea case albe, obloane albastre, bisericuțe cu arhitectură impresionantă, mori de vânt, terase și taverne, toate pe fondul unui cer albastru și a unei ape la fel de frumoase. Ce mix interesant! Nu este suficient pentru a ne apuca de bagaje? Eu zic DA!

mykonos

4. IBIZA

Pentru că am tot vorbit despre distracții şi la vârsta aceasta suntem împătimiţii petrecerilor, trebuie să amintim și de insula Ibiza, aflată în vestul Mării Mediterane şi aparţinând Spaniei. Numită şi insula care nu doarme niciodată, Ibiza este celebră pentru cluburile legendare şi băutură specifică-sangria. Este o destinație foarte căutată de tineri și totodată o destinație ce abundă de cultură şi biodiversitate. În plus, peisajele sale naturale sunt spectaculoase și impresionante.

ibiza

 5. BORA BORA 

Pentru ultima destinație suntem din nou nevoiți să păşim în afara continentului, pentru a ajunge până în Bora Bora, insula ce deține denumirea de „Cea mai frumoasă destinație a lumii”. Din păcate, trebuie să ne dăm fusul orar peste cap. Superba insulă vulcanică Bora Bora este situată în Oceanul Pacific și aici ai şansa să încerci toate sporturile pe apă: snorkeling, plimbări cu jet ski-ul, scuba diving, aqua safari, shark feeding, chiar și parasailing-ul. Pe lângă toate acestea, nisipul fin și apa plină de pești colorați te vor face să nu îţi mai doreşti să pleci de pe insula paradisului.

BORA BORA

Ei bine, știu că vă este prea greu acum să alegeți o singură destinaţie, însă vă puteţi face planuri pentru următoarele cinci veri! Oriunde vă veţi petrece această vacanţă, eu vă doresc o vară de neuitat! 

Sursă foto:  smileradio.net, nordtravel.ro, travelandtravel.ro, marriott.com, tourismturkey.ae, mystotravel.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here