joi, aprilie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTurism și vacanțeCele mai spectaculoase peșteri din România

Cele mai spectaculoase peșteri din România

Cele mai spectaculoase peșteri din România

România se află pe locul doi în Europa ca număr al peșterilor. Cu un total de 12.000 de peșteri, o vizită într-una din ele e ideală când termometrele arată peste 40 de grade. Dacă ai aflat care sunt cele mai frumoase locuri de camping din România, acum vine rândul peșterilor. Doar câteva din cele mai spectaculoase peșteri ale României.

Peștera Topolnițadeclarată monument natural, este una dintre cele mai mari peșteri din România. Rezervație speologică, peștera Topolnița se află în partea centrală a podișului Mehedinți, între localitățile Marga și Cireșu. Este deschisă doar o dată pe an, cam a treia duminică din luna august, când se celebrează ziua peșterii. Lipsa fondurilor e principala cauză pentru care peștera e deschisă doar în această perioadă.

topolnita

Peștera Comarnic localizată în județul Caraș-Severin, este una dintre cele mai mari peșteri din Banat. Formațiunile din această peșteră poartă nume sugestive: Muzeul, Fântâna lui Pluto sau Zidurile Chinezești. Cei care vor să o viziteze o pot face între orele 10-18, în weekend. Pentru zilele din timpul săptămânii e nevoie de un ghid și un grup de minim 5 persoane.

pestera-comarnic

Peștera Șura Mareaceasta este situată în Parcul Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina, din satul Ohaba Ponor. Aici se găsește a doua cea mai mare colonie de lilieci din România. De asemenea, s-au găsit urme de locuire din neolitic și podoabe din chihlimbar din epoca de fier. Cu toate astea, peștera nu este deschisă, dar se poate vizita doar dacă primește avize din partea Comisiei Patrimoniului Speleologic, Parcului Natural Grădiștea și din partea echipei Salvamont-Salvaspeo.

pestera_romania

Peștera Vadu Crișuluisituată în Munții Pădurea Craiului, la 3 km de localitatea Șuncuiuș din județul Bihor. Este posibil de vizitat de miercuri până duminică, între orele 9-17. Pentru a te asigura că nu îți scapă nimic, poți cere ajutorul unui ghid care să îți explice fiecare detaliu.

pestera_vadu_crisului

Peștera Dâmbovicioaraeste situată la aproximativ 1 km de satul Dâmbovicioara, județul Argeș. Este formată dintr-o galerie unică, cu o lungime totală de 555 de metri. Este vizitată de numeroși turiști și este foarte aproape de Bran și Rucăr. O poți vizita între orele 9-17, zilnic.

pestera_dambovicioara

Peștera Urșilornumele peșterii vine de la multitudinea de fosile de urs pe care speleologii, atunci când au studiat-o, le-au găsit aici. Este una dintre cele mai importante peșteri din România și este situată în Munții Apuseni. Pe lângă fosilele de urs s-au mai găsit oase de hienă, leu, capră neagră și ibex. Poate fi vizitată zilnic, între orele 10-17.

pestera_ursilor

Peștera Muierii are o lungime de 3.600 de metri și este formată pe patru nivele. În interior se găsesc numeroase formațiuni de calcar. Se află în comuna Baie de Fier, județul Gorj. A fost sculptată în calcare mezozoice de pe marginea sudică a masivului Parâng, de către râul Galben. Este și prima peșteră electrificată din România.

pestera-muierilor-4-obiective-turistice-romania-rurala
surse info: www.ghiduri-turistice.info, adevărul.ro

sursă foto: www.ghiduri-turistice.info

 

Iustina Cârjă
Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

Most Popular