Reprezentanții The Guinness World Records au publicat pe site-ul oficial un top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, printre ineditele performanțe numărându-se cel mai lung sărut, cea mai mare trufă din ciocolată sau cel mai vechi poem din lume.

1. Cea mai mare nuntă subacvatică, a polonezilor Ewa Staronska şi Pawel Burkowski, a avut loc cu ajutorul a 303 scafandri, pe 27 august 2011, în cadrul unui eveniment organizat la Koparki Diving Base, Jaworzno, Polonia.

2. Cea mai lungă căsnicie a durat 86 de ani, 9 luni și 16 zile. Soții, Herbert Fisher (născut pe 10 iunie 1905) şi Zelmyra Fisher (născută pe 10 decembrie 1907) s-au căsătorit pe 13 mai 1924, în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii. Cei doi ai fost căsătoriți până pe 27 februarie 2011, zi în care Herbert Fisher a murit.

3. Cea mai mare cutie de ciocolată este una marca Thorntons Moments. A fost produsă de Thorntons şi Russell Beck Studios şi cântărită în Bethnal Green, Londra, Marea Britanie, pe 2 aprilie 2008. Cutia a avut o înălţime de 5,04 metri, o lăţime de 3,5 metri şi cântărea peste două tone.

4. Prima cutie de ciocolată în formă de inimă îi aparține lui Richard Cadbury (Marea Britanie), fiul lui John Cadbury, fondatorul faimoasei companii producătoare de dulciuri şi băuturi. Pionier în domeniul designului cutiilor de ciocolată și folosind propriile picturi pentru a face capacele mai atrăgătoare, acesta a creat prima cutie de ciocolată în formă de inimă cunoscută, pentru Ziua Îndrăgostiţilor, în 1868.

5. Cel mai vechi poem de dragoste care s-a păstrat a fost scris pe o tăbliţă de lut, în vremea sumerienilor şi are un nume mai puţin romantic, dat de arheologi, „Istanbul #2461”. Autorul este necunoscut, dar se crede că poemul a fost recitat de o mireasă a regelui sumerian Shu-Sin, care a domnit în perioada 2037 – 2029 î.e.n.

6. Cea mai mare colecţie de ursuleţi de pluş, de aproximativ 8.026 de ursuleţi de pluş diferiţi, îi aparține lui Jackie Miley, din Hill City, Dakota de Sud (SUA), care a început să îi colecţioneze din 2002. Aceasta şi-a propus să achiziţioneze la fel de mulţi ursuleţi de pluş ca numărul locuitorilor oraşului Hill City (780), însă colecţia ei a crescut atât de mult, încât ţine ursuleţii de pluş într-o căsuţă numită Teddy Bear Town”, care se află vizavi de apartamentul său.

 7. Cea mai mare pictură murală din săruturi a fost creată din 13.316 pupici şi a fost realizată cu ajutorul companiei Nivea, la Pinheiros Station, São Paulo, Brazilia, pe 12 iunie 2012. Pupicii au fost făcuţi pe hârtiuţe lipicioase, care apoi au fost prinse pe un panou măsurând 18 metri pătraţi, formând astfel un sărut uriaş.

8. Cea mai mare trufă din ciocolată a cântărit 802 kilograme şi a fost realizată de Mirco Della Vecchia, Andrea Andrighetti, Rimini Fiera, Fabbri 1905, Icam şi Martellato (Italia), la Sigep Fair, în Rimini, Italia, pe 21 ianuarie 2012.

 9. Cele mai multe îmbrăţisări oferite, în 24 de ore, de o persoană. Jonathan Sexton (SUA) a oferit cele mai multe îmbrăţişări (8.709) în 24 de ore, la Bonnaroo Music and Arts Festival, în Manchester, Tennessee, pe 11 iunie 2010. Manifestarea a avut scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii în Nashville.

 10. Cel mai lung sărut a durat 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde, iar autorii au fost Ekkachai Tiranarat şi Laksana Tiranarat, din Thailanda, la un eveniment organizat în Pattaya, Thailanda, pe 12 – 14 februarie 2013. Nouă cupluri s-au înscris la competiţia anuală, inclusiv doi îndrăgostiţi de 70 de ani. Câştigătorii competiţiei au primit bani, două inele cu diamante şi un titlu în Cartea Recordurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here