Crăciunul ne inspira, ne transformă sufletul în sărbătoare și ne aduce momente de bucurie. Însă, tradiția spune că, de Crăciun, trebuie neapărat să urmărești și un film bun împreună cu familia.

Iar pentru că miroase groaznic a vacanță, iar cinematografele nu prea s-au înghesuit să difuzeze filme potrivite pentru această perioadă, iată o lista cu cele mai reușite pelicule de Crăciun pe care merită să le urmărești alături de cei dragi.

The Polar Express

„Nu contează unde merge trenul.

Ceea ce contează este să decizi să te urci în el.”

Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru extraordinar se întamplă. La ușa casei sale apare un tren – „Polar Express”, iar conductorul îl invită înăuntru. Aventura care va începe, va întrece orice imaginație.

Surviving Christmas

E nebunie curată! O poznă de nedescris se întâmplă când Drew Latham (Ben Affleck), un director foarte bogat, se hotărăște să-și închirieze o familie de Crăciun. Sătul să-și petreacă din nou sărbătorile singur, Drew face familiei Valcos (James Gandolfini, Christina Applegate și Catherine O’Hara) o ofertă care trebuia refuzată de la bun început. Acum, stresantul oaspete și cererile lui scandaloase transformă sărbătorile familiei gazdă într-un coșmar în aceastã comedie hilară care îmbină comicul cu problemele familiale.

A Princess for Christmas

Crăciunul se apropie şi Jules Daly din Buffalo, Wyoming, încearcă din răsputeri să creeze o atmosferă de sărbătoare pentru cei doi copii ai surorii sale, al căror tutore este. Dar îşi pierde slujba chiar înaintea sărbătorilor şi misiunea ei devine imposibilă.

Salvarea vine de la Ducele de Castlebury, nimeni altul decât bunicul copiilor. Ducele, deloc prietenos şi nici pe departe copleşit de spiritul Crăciunului, îi invită, mai mult din obligaţie, pentru a-şi cunoaşte nepoţii, la castelul său din Europa. Este o lume complet nouă pentru familia americană, care descoperă palatul, dar şi împrejurimile şi obiceiurile locului. În paşi de vals şi printre fulgi de zăpadă, Jules îl cucereşte, fără voia sa, pe fiul Ducelui, prinţul Ashton, care este logodit, neoficial, ce-i drept, cu o domnişoară simandicoasă cu nume interminabil.

Arthur Christmas

Numai bun de văzut cu întreaga familie, filmul răspunde unei întrebări arzătoare pusă de foarte mulţi copii în preajma crăciunului: cum reuşeşte Moş Crăciun să ofere copiilor toate cadourile într-o singură noapte? Uimitor dincolo de orice aşteptări, răspunsul ne poartă în culisele unei operaţiuni ultra-high-tech al cărei centru de comandă se află chiar la Polul Nord. În inima povestirii găsim toate ingredientele unui film clasic de crăciun: o familie disfuncţională dar foarte comică şi Arthur, eroul de ocazie pornit să-l ajute pe Moş Crăciun în a duce toate cadourile la copii încă adormiţi înainte de ivirea zorilor.

Seria Home Alone

„Home Alone” este producția care i-a adus lui Macaulay Culkin celebritatea. Primul film al seriei, cel din 1991, este și cel mai reușit. Culkin este adorabil în rolul micuțului Kevin, cel pe care parinții îl uită din greșeala acasă de Crăciun. Lucrurile devin și mai interesante în momentul în care în casă pătrund doi indivizi dornici să plece cu lucrurile cele mai de preț.