joi, iulie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTurism și vacanțeCele mai impresionante construcții care au marcat omenirea

Cele mai impresionante construcții care au marcat omenirea

Cele mai impresionante construcții care au marcat omenirea

Cu toate că nu sunt considerate „minuni ale lumii”, unele construcții au creat minuni vii. Embleme ale statelor de care aparțin, acestea atrag mii de vizitatori anual, iar popularitatea crește neîncetat. Scurgându-se decenii de la întemeierea lor, rămân cele mai impresionante construcții care au marcat omenirea.

Statuia Libertății din New York – primul simbol al independenței, a fost construită în 1886 și reprezintă modul de a întâmpina turiștii veniți pe meleagurile americane. Statuia Libertății a fost un dar din partea guvernului Franței cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Independența Americii. În prezent, este emblema Americii și unul dintre cele mai cunoscute monumente ale democrației din întreaga lume.

descărcare

Turnul Eiffel din Franța – emblema Franței, pentru început considerat de francezi ca fiind inestetic, astăzi este unul dintre cele mai vizitate construcții din lume. Construit în 1887, are o înălțime de 300 de metri. Întreținerea lui se face o dată la șapte ani, incluzând 50 de tone de vopsea maro.

turnul-eiffel-paris-poza-02

Catedrala Sagrada Familia din Spania –  cel mai vizitat obiectiv din Spania și cea mai impresionantă biserică din lume. Deși construcția a fost inițiată cu 100 de ani în urmă, aceasta va fi finalizată abia în 2026.

after-133-years-of-construction-the-sagrada-familia-is-finally-almost-done
Taj-Mahal din India – monumentul mormânt din Agra, India reprezintă o bijuterie a artei musulmane. Construcția datează din 1630. A fost ridicată la ordinul împăratului Shah Jahan, în memoria primei și cele mai iubite soții ale sale. Din 2007, moscheea a fost inclusă printre cele șapte minuni ale lumii.

private-tour-day-trip-to-agra-from-delhi-including-taj-mahal-and-agra-in-delhi-149788

Burj Khalifa din Dubai – cea mai înaltă construcție ridicată vreodată, având înălțimea de 828 de metri. A fost construit în cinci ani, fiind inaugurat în 2010. Deține șase recorduri și a fost denumit anterior Burj Dubai.

home_bg_tcm186-80501

Muzeul Guggenheim din Bilbao – muzeu de artă contemporană, fiind și una dintre cele mai spectaculoase clădiri din lume. A fost proiectat de arhitectul contemporan Frank Gehry, iar de la inaugurarea muzeului, Bilbao a devenit una dintre cele mai vizitate atracții turistice.

Muzeul-Guggenheim

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro – desemnată emblema Braziliei, la fel ca și Statuia Libertății, Statuia lui Iisus a fost dăruită de către Franța. Cu o înălțime de 38 de metri, statuia este vizibilă din orice colț al orașului.

chipul-celebrei-statui-a-lui-iisus-din-rio-de-janeiro-sculptata-de-un-roman_2

Colosseumul din Roma – datând din anul 72 până astăzi, este cel mai mare amfiteatru construit de romani. Cu toată grandoarea oferită de romani, Colosseumul se află în paragină, din cauza hoților de piatră. Cu toate astea, rămâne cel mai mare obiectiv turistic din Roma.

6222496675475d5ab31e46

Catedrala Notre Dame din Paris – unul dintre cele mai prețioase monumente din Franța, vizitat de aproximativ 13 milioane de oameni în fiecare an. Construcția a început în anul 1163 și a durat aproape 100 de ani.

notre-dame

Biblioteca din Alexandria, Egipt – datând din secolul al treilea, astăzi păstrează unele elemente ale construcției din trecut. În interiorul ei se află șase biblioteci, trei muzee, un planetarium, o piață publică și numeroase spații de expoziție. Este cea mai cunoscută bibliotecă din toate timpurile.

480x0

surse info: historia.ro, adevărul.ro

Iustina Cârjă
Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

Most Popular