marți, iulie 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTurism și vacanțeCele mai ieftine zboruri în 2018: în ce zile să călătorești ca...

Cele mai ieftine zboruri în 2018: în ce zile să călătorești ca să plătești mai puțin

Plănuiești o vacanță? Vrei să îți vizitezi o rudă din străinătate? Sau pur și simplu ești curios de tarifele diverselor companii aeriene? Indiferent de motiv, am o veste bună pentru tine. Am aflat care sunt zilele cu cele mai ieftine zboruri în 2018.

David Solomito, vicepreședintele companiei Kayak (ce se ocupă cu vânzarea biletelor de avion) a comunicat într-un interviu că pe data de 26 decembrie, în prima zi după Crăciun, se desfășoară cel mai scump zbor internațional. Cele mai ieftine zboruri sunt în luna ianuarie, atunci când majoritatea oamenilor se întorc din vacanțe direct la locul de muncă.

Iată care sunt cele mai ieftine zboruri internaționale în anul 2018, conform lui Salomito:

Februarie: 3 și 21

Martie: 19 (în această dată zborurile au cel mai mic preț din an)

Aprilie: 27

May: 4

Iunie: 2

Iulie: 31

August: 21

Septembrie: 25

Octombrie: 29

Noiembrie: 11

Decembrie: 2

Întorcându-ne la noi și vorbind doar despre avioanele care decolează din România și aterizează tot aici (bilete dus-întors: România-altă țară, nu zboruri interne) țin să vă anunț că s-a făcut o analiză legată de cele mai ieftine zboruri în 2018. Mihai Giurcă, purtătorul de cuvânt al Momondo, ne anunță că cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinația aleasă.

Pentru românii care călătoresc în Europa cele mai scumpe zile pentru zbor sunt vinerea și sâmbăta. Pentru cei care își doresc să se relaxeze într-o călătorie exotică pe timp de iarnă în Asia, ar trebui să uite de regula care spune că zborurile de seară sunt cele mai ieftine. Zborurile de dimineață sunt o opțiune mai avantajoasă dacă alegi să vizitezi țările asiatice.

Așa că, dacă vrei să economisești bani, înainte de a-ți rezerva biletul de avion nu uita de următoarele recomandări:

  • Rezervă zborul cu 60 de zile în avans pentru a găsi cele mai ieftine zboruri – poți face economii, în medie, de 34%;
  • Biletele sunt, de regulă, cele mai scumpe în ziua plecării;
  • Pentru plecările dintre orele 18:00 și 00:00 există, în mod obișnuit, cele mai ieftine bilete de avion;
  • Este mai scump să zbori dimineața și la prânz, înainte de ora 15:00;
  • Ziua de marți, în general, este cea mai ieftină pentru zbor;
  • Sâmbăta este, aproape întotdeauna, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a zbura cu avionul.

Acestea fiind spuse, îți urez un zbor plăcut și o vacanță de neuitat!

surse info: libertatea.ro, mic.com.

sursă foto: pinterest.com.

Ioana Răducanu
Ioana Răducanu
Sunt o simplă liceană care plutește în aerul poluat al Bucureștiului. Timpul liber mi-l petrec în cafenele, mall-uri, în fața laptop-ului, urmărind un film interesant sau citind. Îmi place să scriu, abordez orice temă care îmi stârnește curiozitatea. Nu am găsit nimic până acum care să mă definească mai bine decât plăcerea de a scrie. Astfel, îmi permit să visez la un viitor în lumea jurnalismului, lucrând în redacția unei reviste internaționale. Am venit în familia IQool pentru că vreau să cunosc oameni noi, să îmi îmbunătățesc stilul de a scrie și să mă familiarizez cu munca departamentului de redacție. Altceva, sunt o persoană amuzantă, ador ironia, îmi fac destul de ușor prieteni și dau sfaturi bune, zic eu.
RELATED ARTICLES

Most Popular