Cele mai ieftine și mai bune 10 cantine studențești din București

0
7032
Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București

Cele mai ieftine și mai bune 10 cantine studențești din București

O listă cu cele mai bune și mai ieftine cantine studențești din București ar putea fi binevenită unui tânăr care merge la facultate în Capitală. În fond, anii studenției sunt o perioadă în care acesta învață să facă economii pentru a se asigura că nu rămâne fără bani după numeroase cheltuieli, fie ele legate de școlarizare sau de distracție.

Așa că, un ghid al cantinelor studențești din București va fi mereu util, indiferent dacă ești un nou venit sau doar un curios.

Cele mai ieftine cantine studențești din București

Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București
Cantina Moxa

Cantinele studențești ale Academiei de Studii Economice și cantina Mihail Kogălniceanu sunt cele mai căutate de către studenții bucureșteni. Prima ofertă a Academiei, și anume Moxa, își are porțile deschise în timpul săptămânii între orele 12:00-16:00, respectiv între 17:00-19:00.

Aici poți mânca un meniu complet, inclusiv desert, cu 10 lei.

Există și o altă variantă, și anume cantina Cihoschi. Aceasta se află pe strada Stanislas Cihoschi, în zona Pieței Romane, și oferă condiții similare spațiului de pe strada Mihail Moxa. Aceasta este însă disponibilă doar între orele 12:30-15:00, iar profesorii au prioritate în fața studenților.

Aici poate fi găsit meniul pentru Moxa și Cihoschi pentru săptamâna 17-22 octombrie.

Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București
Cantina Mihail Kogălniceanu

Cantina Mihail Kogălniceanu se află în apropierea Facultății de Drept și primește studenți (și nu numai) de luni până joi între orele 11:30-17:00, respectiv 18:00-19:00 și vineri între 11:30-17:00. În 2015, prețurile porneau de la aproximativ 1 leu, pentru o salată de varză, până la puțin peste 6 lei, pentru un cordon bleu sau pentru un file de pește pane.

Prețurile la cantinele bucureștene sunt la fel de variate ca și disponibilitatea lor

Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București
Cantina Leu

Următoarea cantină accesibilă este cea din campusul Leu. Aceasta are două zone: una la demisol și cealaltă în spatele complexului. Programul este de luni până sâmbătă, între orele 7:00-21:00, și oferă ciorbe la prețul de 5 lei, șnițel la 4 lei și eclere de ciocolată la 3 lei.

Politehnica dispune de două spații: unul aparține de rectorat și al doilea de Facultatea de Automatică. Ambele au programul de luni până vineri, între 9:00-15:30, iar costurile variază de la 3 lei pentru desert, până la 5.5 lei pentru o pulpă de pui.

Cele mai ieftine și mai bune 10 cantine studențești din București
Cantina Politehnica

Cantina din Campusul Agronomie continuă lista. Aceasta este deschisă între 9:00-21:00 și cuprinde prețuri de la 2.2-2.4 lei pentru salate și deserturi, până la 7.7 lei pentru o porție de cartofi prăjiți.

Pe ultimele trei poziții se află cantinele mai puțin cunoscute ale Bucureștiului. Prima dintre ele este și cea mai îndepărtată: cantina din Complexul Tei, cu prețuri între 2 și 5 lei, iar următoarele ar fi cele ale Facultății de Instalații, de pe Bulevardul Pache Protopopescu și de la Facultatea de Medicina Veterinară, de pe Splaiul Independenței.

Cele mai bune cantine studențești din București

Cum recenziile sunt în general subiective, nu am să încerc să clasific toate cantinele studențești bucureștene într-un top 10. Voi încerca, în schimb, să le atribui diverse calificative în funcție de cât de accesibile sunt ca spațiu și cât de bine primite sunt în general.

Bineînțeles, cantina Mihail Kogălnceanu este cea mai bine văzută, datorită capacității de 1000 de persoane/zi și pentru că nu primește numai studenți. Și cantina complexului Leu este spațioasă, considerând că cele două cămine pe care le are în componență au împreună o capacitate de peste 600 de locuri.

Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București
Cantina Cihoschi

Moxa este cunoscută pentru îngheiuală, datorită puținelor locuri disponibile. De aceea, Academia de Studii Economice recomandă și cantina-restaurant din clădirea Cihoschi de la Piața Romană.

Cele mai ieftine și mai bune zece cantine studențești din București
Cantina Politehnică

Cele două cantine ale Politehnicii nu sunt renumite pentru varietatea mâncărurilor și suferă de problema aglomerației.

Cantina Tei este îndepărtată. La cantina de la Agronomie au existat plângeri referitoare la calitatea mâncării, iar Cantinele de la Facultățile de Instalații și Medicină Veterinară nu sunt cunoscute decât de cei care le frecventează.

Voi ce cantine studențești din București mai știți?

surse foto: orasulm.eu, ase.ro, vice.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.