locuințe ieftine

Prețurile apartamentelor se stabilesc, în general, în funcție de mărimea, prosperitatea și nivelul de dezvoltare al orașelor. Pot exista pâna la diferențe de zeci de mii de euro, întrucât apartamentele sunt modelate diferit. Desigur, cel cu cele mai multe dotări, o locație avantajoasă, un nivel de lux ridicat este câștigătorul celui mai mare preț. Lumea are nevoie de locuințe, de aceea, orașele care primează datorită numărului mare de zerouri sunt: Cluj, București, Brașov, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. În aceste 7 orașe prețul mediu al unei locuințe începe de la peste 1.000 de euro/mp. Dar bineînțeles, dacă suntem dispuși să renunțăm la anumite facilități, vom acea acces la un preț mai mic.

De ce să te ferești de apartamenele din Centrul orașului? Deoarece aceastea sunt mai scumpe și agitația, aglomerația din această zonă pot, de asemenea, genera un haos în rutina noastră zilnică. Studiați ofertele apartamentelor situate în cartiere limitrofe, acolo unde veți avea parte și de liniște și de prețuri mai mici. Totodată, nu uitați de distanța pe care o aveși de parcurs până la locul de muncă, farmacie, piață, magazine. Luați în calcul existența unui mijloc de transport, pentru rutele respective. Analizați cum și dacă acesta vă facilitează drumul de parcurs. Așadar, înainte de a cumpăra o locuință sau de a te muta în chirie, nu uita să verifici și costurile medii de întreținere pentru respectiva zonă.

Spre exemplu, cele mai iefinte locuințe din zona capitalei se află în Fundeni, Titan, Prelungirea Ghencea sau Domnești, unde prețul unui apartament cu 2 camere în Kristal Residence Prelungirea Ghencea începe de la circa 52.000 euro + TVA. În zona Fundeni, un apartament cu 3 camere și o suprafață de peste 100 mp are prețul de pornire de 50.000 euro + TVA.

Singurul impediment în cazul în care alegeți să locuiți într-o astfel de zonă îl reprezintă distanța despre care am menționat anterior. În ciuda acestui fapt, este o alegere rentabilă să locuiești în acest cartier, comparativ cu zonele centrale ale Bucureștiului.

Împărțirea chiriei (care în București sau Cluj începe de la sute de euro) poate fi o metodă facilă de a-ți mai păstra ceva bani în portofel, prin împărțirea apartamentului cu o altă persoană. De exemplu, o garsonieră în Complex Albini 140 în Cluj-Napoca costă 69 000 de euro.

Credit Prima Casă / O familie, o casă

Un ajutor apărut pentru majoritatea oamenilor care nu își pot achiziționa o casă cu banii jos îl reprezintă creditul bancar. Una dintre cele mai bune oferte este creditul Prima Casă, care va fi modificat și schimbat în O familie, o casă în încercarea de a-i aduce îmbunătățiri, care să sosească tot în ajutorul nostru, al cetățenilor.

Înainte de a face achiziția unei locuințe trebuie să studiezi foarte bine ofertele pieței imobiliare. Pe Flatfy.ro vei găsi cele mai avantajoase chirii din București și fiecare mare oraș.