Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate
Tallinn, Estonia

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

Cred că ideea unui city break într-o capitală europeană ne încântă pe fiecare dintre noi. Cu siguranță, am avut cu toții momente în care am visat la un weekend romantic la Atena sau, de ce nu, la o plimbare alături de prieteni în minunatele orașe ale Italiei…Sau în care ne-am gândit, în timp ne planificam vacanțele, care ar fi cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate.

Din păcate, pentru unii tineri din România, ieșirea din țară sau plecarea într-o vizită rapidă în Europa pare ceva imposibil. În încercarea de a-mi da seama de ce consideră unii români acest lucru, primul lucru care mi-a venit în minte a fost bugetul. Din fericire, viața nu este la fel de scumpă peste tot. Există și orașe în care traiul este decent, iar locurile de vizitat sunt pur și simplu minunate. 🙂

În continuare, v-am pregătit o listă cu cinci capitale ieftine din Europa care merită vizitate.

  1. Roma, Italia

Despre Roma se aud doar lucruri frumoase.  Într-adevăr, ea surprinde prin specificul său, dar și prin prețurile mici. Ținând cont că o călătorie cu metroul costă 1.5 euro și că există restaurante unde poți mânca paste sau pizza cu doar 7 euro…Eu zic că e un oraș care merită vizitat!

În plus, capitala Italiei merită străbătută chiar pas cu pas, deoarece distanța dintre obiectivele turistice este relativ mică…..Timp și voie bună să fie, că sunt multe de văzut în cetatea eternă!

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

2. Tallinn, Estonia

Recent, Capitala Estoniei a cunoscut o scădere majoră a prețurilor. Această schimbare încurajează turiștii să-i calce pragul.

Totodată, acest oraș merită vizitat datorită aspectului său medieval, care ascunde o istorie impresionantă. Pe lângă muzeele și monumentele cu aspect specific, orașul găzduiește și o impresionantă Grădină Zoo, care expune peste 600 de specii de animale.

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

3. Praga, Cehia

Una dintre cele mai frumoase capitale europene, Praga, este totodată un oraș cu prețuri accesibile atât în ceea ce privește mâncarea, cât și cazarea.

Se pare că ea atrage nenumărați turiști datorită culturii, arhitecturii specifice și impresionantului centru istoric baroc.

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

4. Atena, Grecia

Grecia nu este cunoscută doar pentru insule și vegetația mediteraneană. Capitala acesteia merită cu siguranță vizitată.

Pe lângă cei 2500 de ani de istorie care se concretizează în acest loc plin de cultură, Atena mai poate fi lăudată de numeroși turiști datorită prețurilor mici și atmosferei specifice.

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

5. Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei pare că nu se află în topul preferințelor de city break pentru români.

Totuși, este bine de știut că Budapesta, acest oraș cultural cu multe rămășițe istorice și obiective interesante, este super accesibil. El conține numeroase locuri de distracție și relaxare precum rețeaua de băi termale.

Cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate

Sper că lista cu cele mai ieftine capitale europene care merită vizitate te-a ajutat să-ți alegi mai ușor noua destinație de vacanță!

Alte sfaturi pentru a călători ieftin și eficient poți găsi aici.

sursă info: turistcenter.ro

sursă foto: google.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here