Cele mai frumoase plaje exotice din lume

0
215

Ce înseamnă vara? Depinde de perspectivă. Te gândeşti numai la căldură? Ea va fi legată automat de băuturi reci şi îngheţate savuroase. Ai în cap timpul liber? Atunci o vei asocia mereu cu festivaluri, vacanţe, băi în mări sau oceane şi lăfăitul pe plajă. Dacă la începutul anului vă prezentam o listă cu cele mai frumoase plaje din Europa, acum vă vom oferi o listă cu cele mai frumoase plaje exotice din lume. Acestea nu sunt puse într-o anumită ordine, ci doar listate drept sugestii.

De ce? Pentru că venirea verii nu pune capăt visurilor noastre de explorare a altor litoraluri. Indiferent de cât de scumpe ar fi călătoriile până în acele locuri.

 • Insula Oahu, Hawaii

Este imposibil să omitem Hawaii din discuţia despre cele mai frumoase plaje exotice din lume. Mai ales când el este gazda a sute de plaje, regăsite pe mai multe insule.

Printre acestea se numără şi Oahu, un loc ideal pentru practicarea sporturilor de apă. El este cunoscut pentru cinci plaje:

 1. Lanikai, care este ideală pentru înot, caiac canoe şi alte sporturi acvatice
 2. Kailua, cu nisipuri deschise la culoare şi apă clară
 3. Waimanalo Bay, fostă bază aviatică militară
 4. Waikiki, probabil cea mai cunoscută, care are în apropierea sa o grădină zoologică şi un acvariu
 5. Sunset, destinaţia ideală pentru surferi începători şi/sau experimentaţi. Valurile oceanului pot fi calme vara, dar se pot înăspri iarna.
 • Bowling Ball Beach, California, Statele Unite ale Americii

Plaja din California şi-a căpătat numele după stâncile în formă de mingii regăsite pe teritoriul său. Acestea, create prin erodarea de către Oceanul Pacific, pot fi văzute mai ales în timpul refluxului.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 • Whitehaven Beach, Australia

Unul dintre cele mai îndepărtate puncte geografice – cel puţin dacă e să o luăm din România – beneficiază de una dintre cele mai curate şi frumoase plaje din lume. Şi de un nisip foarte fin.

Nu poţi ajunge însă la ea decât cu avionul sau cu barca. Ele pot fi luate de pe insula Hamilton, aflată în nordul Australiei.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 • Plaja Khao Lak, Thailanda

Deşi vacanţele în Asia nu sunt cele mai ieftine, destinaţiile de pe continent au ajuns, totuşi, să devină celebre.

Unul dintre punctele exotice demne de vizitat din Asia este Plaja Khao Lak din Thailanda. Aceasta se află în provincia Phuket şi este cunoscută drept o oază de linişte, înconjurată de natură.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 • Nungwi, Zanzibar, Tanzania

Şi ne întoarcem la nisipurile fine. Însă, de data aceasta, următorul punct de pe lista cu cele mai frumoase plaje exotice din lume se găseşte în Africa.

Nungwi este un sat aflat în nordul insulei Zanzibar. Acesta găzduieşte o plajă înconjurată de ape calme, întinse, care conţin numeroase specii de animale şi corali.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 • Plaja Reynisfjara, Islanda

Plaja islandeză este situată lângă oraşul Vik. Ea iese uşor în evidenţă prin valurile albe, coloanele de bazalt şi nisipul negru.

Conform mitului, stâncile au apărut ca urmare a unei încercări nereuşite de a aduce la mal o navă. Aceasta trebuia să fie împinsă de doi troli, dar ei nu au reuşit să îşi îndeplinească sarcina la timp şi au fost tranformaţi în piatră la ivirea zorilor.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 •  Harbour Island, Bahamas

Şi ne întoarcem în locuri călduroase, bune pentru băi în mare. Harbour Island se regăseşte în Oceanul Atlantic şi este faimoasă pentru nisipul său fin şi roz, întâlnit mai ales în est.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

 • Fernando de Noronha, Brazilia

Şi încheiem lista cu cele mai frumoase plaje exotice din lume pe un arhipelag brazilian. 70% din teritoriul său a fost declarat parc marin naţional în 1988, ceea ce înseamnă că, dacă vrei să vizitezi zona, va trebui să plăteşti o taxă.

Pentru a ajunge la el, poţi lua avionul din Sao Paulo, Recife sau Natal.

Cele mai frumoase plaje exotice din lume

Pe care dintre plajele de mai sus le-aţi vizita?

surse info: hawaii.com, projectinspo.com, theguardian.com stirileprotv.ro

surse foto: tripadvisor.com, hawaii.com, projectinspo.com, en.wikipedia.org,