Cele mai frumoase orașe din România | TOP 5 DESTINAȚII

0
205
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: Google Images
    Câți dintre voi v-ați gândit, măcar o dată, ce țară frumoasă avem? Cred că fiecare dintre noi a avut acest gând la un moment dat. Dar, pe lângă cei care își iubesc țara și o vizitează în fiecare an, există și cei care preferă să își petreacă vacanțele în afara țării. Nu-i așa? Ei bine, tot ce trebuie să faceți este să rămâneți până la sfârșit. Părerea voastră se va schimba cu siguranță.
În acest articol, vă vom prezenta 5 dintre cele mai frumoase orașe din România. 5 orașe care merită vizitate și puse în orice top de acest gen. De asemenea, precizăm că ordinea orașelor din topul de mai jos este aleatorie.
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: Google Images
  1. BRAȘOV
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: Wikipedia

     Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, indiferent de anotimp. Aici se află cea mai mare biserică gotică din sud-estul Europei, și anume Biserica Neagră. Acesta este unul dintre obiectivele turistice pe care trebuie neapărat să îl vizitezi dacă ajungi în Brașov.
În apropierea orașului se află și Munții Carpați, ceea ce înseamnă că acest oraș este destinația perfectă pentru o vacanță cu familia sau cu prietenii la ski.
Alte obiective de vizitat în Brașov: Castelul Bran, Cetatea Râșnov, Bastionul Țesătorilor, Cetățuia.

2. CLUJ-NAPOCA
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: Wikipedia

Cluj-Napoca este situat chiar în inima Transilvaniei. Este un oraș multicultural și plin de evenimente frumoase, organizate în fiecare an. Când ajungi în Cluj-Napoca, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să privești tot orașul, de sus. Cetățuia este locul cel mai potrivit pentru a face asta.
După ce ai văzut orașul de deasupra, poți vizita de asemenea și Grădina Botanică, înființată de Alexandru Borza. De asemenea, Piața Unirii și Piața Muzeului pot fi și ele destinațiile potrivite pentru tine.
Alte obiective de vizitat în Cluj-Napoca: Bastionul Croitorilor, Turnul Croitorilor, Biserica Reformată.

3. SIGHIȘOARA
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: ideipentruvacanta.ro

Sighișoara este cea de-a treia destinație pe care am inclus-o în topul nostru. Este un oraș de care te vei îndrăgosti la prima vedere. De asemenea, Sighișoara este ultima cetate locuită a Europei. Poți începe vizita din Piața Cetății pentru a te relaxa în timp ce savurezi o băutură răcoritoare.
După ce te-ai odihnit destul de mult încât să poți merge mai departe, îndreaptă-te spre Turnul cu Ceas. În drum spre acesta poți observa și „Casa cu Cerb” și „Casa lui Vlad Dracul”.
Alte obiective de vizitat în Sighișoara: Turnul Fierarilor, Biserica Mănăstirii Dominicane, Scara Acoperită a Școlarilor.

 

4. BUCUREȘTI 
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: descoperabucurestiul.eu


    București este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Capitala țării noastre oferă foarte multe atracții culturale pentru turiștii care o vizitează. Favoritul turișitilor este de departe Centrul Vechi. Însă, nici parcurile, în care îți poți petrece timpul liber fără probleme, nu sunt neglijate.
Bucureștiul are foarte multe de oferit iar pentru a vizita atracțiile turistice, cele mai populare, ai nevoie de câteva zile cel puțin.
Alte obiective de vizitat în București: Palatul Parlamentului, Cărturești-Carusel, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Satului, Parcul Cișmigiu, Calea Victoriei etc.

5. SIBIU
Cele mai frumoase orașe din România
Sursa: Wikipedia


Ultimul dar nu cel din urmă este orașul Sibiu. Este orașul localizat chiar în inima țării noastre, orașul care atrage foarte mulți turiști, în fiecare an.
Poți începe explorarea orașului cu Muzeul Astra, situat în Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici vei putea descoperi atât tradiții cât și meșteșuguri din zonele rurale. Piața Mică și Piața Mare pot fi de asemenea destinațiile turistice perfecte. Destinații care te vor ține ocupat/ă mult timp. Aici se află: Turnul Sfatului, Podul Minciunilor etc.
Alte obiective turistice în Sibiu: Piața Aurarilor, Catedrala Evanghelică, Parcul sub Arini.

      Dacă nu ați avut până acum motive să alegeți ca destinație unul dintre cele mai frumoase orașe din România, ne-am bucura să aflăm că topul de mai sus cu toate detaliile, v-a făcut să stați puțin pe gânduri și să adăugați pe lista voastră și România.