Așa cum am promis săptămâna trecută, am pregătit un mic articol cu cele mai frumoase mașini construite vreodată. Am ales doar câteva, să fiu mai exact unsprezece opere de artă pe patru roți. Dacă ar fi fost să le prezint pe toate, ar fi ieșit o listă foarte lungă și probabil v-ați fi plictisit rapid de ea. În continuare am să vă prezint visurile fiecăruia dintre noi, cei care suntem pasionați de automobile și nu numai pentru cei pasionați, ci pentru toată lumea.

Și aici vorbesc de titanii șoselelor care atunci când trec fioros pe lângă mașinile de rând se face liniște și toată lumea se dă la o parte, aplecând umil capetele cu respectul cuvenit. Sunetul feroce al motorului și look-ul impunător și-au spus cuvântul în jungla de beton. Ele sunt îmbinarea perfectă dintre tehnologie și design sub a căror capotă se află mulți cai putere care așteaptă să fie dezlănțuiți.

Vom începe călătoria noastră cu Bugatti Type 57SC Atlantic 1937. Au fost construite doar patru și, în momentul de față, au mai rămas doar două. O adevărată raritate cu un preț cuprins între 30 și 40 de milioane de dolari.

1937-Bugatti-Type-57SC-Atlantic

Alfa Romeo 8C 2900B Touring Spider 1937, zeii au decis ca doar șase mașini din această serie să vadă lumina zilei. S-au temut că prea multe nu ar face bine șoselelor și că, împreună cu alți titani mecanizați, ar fi pregătit un atac împotriva lor.

Alfa_Romeo_8C_2900B_1937

Alfa Romeo 4C, anii au trecut și, în 2013, o adevărată capodoperă a luat naștere.

Alfa-Romeo-4C

Aston Martin DB5, companionul de nădejde al lui James Bond. Este pur și simplu fabuloasă. Inginerie britanică la cel mai înalt nivel.

aston-martin-db5

Chevrolet Corvette C1 este prima generație de sports car de la Chevrolet care a apărut prin 1953. Mi-ar plăcea enorm să fac Route 66 cu varianta decapotabilă a acestui model.

corvette_c1

Ferrari 458 Italia, dacă v-ați întrebat vreodată cum arată perfecțiunea sau cum se manifestă, vă rog să vă uitați la poza de mai jos.

ferrari 458 italia

Ford GT40, bestia pe patru roți. Silențioasă, dar puternică și impunătoare.

ford gt40

Hennessey Venom GT Spyder, sigur că aceasta este porecla, numele său adevărat este Hermes.

Hennessey-Venom-GT-Spyder

Lamborghini Aventador, taurul super-mașinilor. Este fratele cel mare care vine mereu și te tachinează și îți dă de înțeles că nu o să fii niciodată mai bun decât el.

lamborghini-aventador

Mercedes-Benz 540K, doar uitați-vă la ea pentru câteva minute. În liniște, analizați-o ca și când v-ați fi uitat la o piesă de artă rară și superbă. Nu există nimic greșit la ea.

Mercedes_Benz_540K 1

Mercedes-Benz SLS AMG, când mă uit la această nestemată, mă gândesc la Lockheed SR-71 Blackbird.

Mercedes-Benz_SLS_AMG

 Dacă aveți ceva de adăugat sau știți alte mașini superbe, lăsați un comentariu mai jos sau pe pagina noastră de Facebook.

 Sursă foto: Google Images, Wikipedia sau mai bine zis, Internetul

Redactor: Nicolae Andrei                                                                                          „Stay hungry. Stay foolish.”