Cele mai folosite aplicații mobile de către studenți

0
495
Cele mai folosite aplicații mobile de către studenți

Cele mai folosite aplicații mobile de către studenți

Ce ne-am face noi, studenții, fără beneficiile tehnologiei curente? Fără telefoane mobile? Dar mai mult decât atât, fără internet?! Viața noastră ar fi un chin, îmi dau seama. Nu mai trăim vremurile pe care părinții sau, ca să facem o și mai mare incursiune în timp, chiar bunicii le-au prins când aveau vârsta noastră; când totul se rezumă la așteptarea atât de tensionată a scrisorilor de dragoste sau a invitației la o seară frumoasă la discotecă pe ritmuri rock’n’roll împreună cu tovarășii prieteni. Vremurile s-au schimbat și oamenii au fost în concordanță cu acest proces, acomodându-se treptat (dar sigur) cu aceste noi tendințe, în special tinerii. Și pentru că tot am ajuns mai sus la concluzia că viața noastră fără internet ar fi nulă și lipsită de orice temei, haideți să urmărim împreună lista celor mai folosite aplicații mobile de către noi, studenții. Să începem!

1. Facebook

Cele mai folosite aplicații mobile de către studenți

Se putea altfel? Nici nu era admisibil ca prima aplicație care ne încinge telefoanele și ne descarcă bateria zilnic să fie alta decât Facebook-ul. Ce este de fapt Facebook-ul? Propria mea definiție ar suna cam așa: ,,acea aplicație care ar trebui să reprezinte viața ta personală în mediul virtual”. Fie că postezi o poză cu tine, fie că dai share la melodia preferată, fie că vrei să urmărești ultimele noutăți în materie de evenimente, cursuri la facultate, postări glicemice cu animăluțe sau troll-uri la adresa clasei politice, nu ai la îndemână o aplicație mai potrivită decât Facebook-ul pentru a-ți petrece timpul…în loc să înveți, bineînțeles. Totuși, trebuie ca totul să fie făcut cu măsură și să nu o bai în banalități doar pentru a strânge acel mult râvnit număr de like-uri (sau mai nou reacții) la postările tale, dragă student.

2. Messenger și Whatsapp

Cele mai folosite aplicații mobile de către studenți

Nu am putut să le scriu în paragrafe separate din moment ce ele sunt folosite pentru același scop, mai exact pentru a comunica online. Ce-i drept pe Whatsapp nu ai acces la gama super variată de stickere de orice fel așa cum se întâmplă pe Messenger. Noi, studenții, punem mult preț pe comunicarea instantă, prin intermediul acestor mesaje. Cum conexiunea la internet este din ce în ce mai puternică și producătorii de telefoane scot pe piață gadget-uri din ce în ce mai performate, aceste aplicații au devenit, așadar, de-a dreptul indispensabile. Totul se rezumă la o formulă foarte simplă – dacă ai telefon de ultimă generație, poți capta internet foarte puternic și dacă ai internet foarte puternic, aplicațiile îți vor merge strună! Care e concluzia? Studenții vor fi foarte fericiți!

3. YouTube

YouTubeCele mai folosite aplicații mobile de către studenți

Muzica este, fără nicio îndoială, una dintre pasiunile fiecărui student. Fie că încearcă să se relaxeze, fie că vrea să se distreze sau să urmărească interviuri/documentare/emisiuni cu artiștii preferați, YouTube-ul le oferă pe toate. O aplicație nelipsită din meniul niciunui student, asta pot garanta. Dacă ar mai și rula pe fundal, consider că ar fi ideală…

4. Instagram

Instagram

Un fel de Facebook făcut special pentru poze și filmulețe de tot felul. Aici like-ul se transfomră în roșiatica inimioară. Aplicația asta este în strânsă legătură cu Facebook-ul din moment ce noi, studenții, nu ne mulțumim doar cu inimioarele de pe Instagram și le dăm share și pe profilul personal de Facebook, poate – cine știe – vom primi mai multe like-uri acolo. Poți edita pozele folosing filterele speciale, poți folosi hashtag-uri pentru a fi mai virală poza în amalgamul de postări și, mai nou, poți să îți creezi un story exact ca pe Snapchat…dar discuția despre ultimul punct va fi reluată în următorul paragraf.

5. Snapchat

snapchat-school

Haideți să fim serioși! Cine nu are/nu a văzut măcar o poză pe orice rețea de socializare cu fața de cățeluș care scoate limba sau cu chipul angelic încununat de niște flori colorate? Ei bine, toate aceste beneficii sunt oferite de aplicația Snapchat! O aplicație interesantă, care te întruchipează în fel de fel de ipostaze ciudato-hilare, folosindu-se de filterele sale inedite. Poți să afli cum ai fi arătat dacă erai cățel, pisică, albină, star de cinema din anii 50’, cu fața turtită, ovală, cu machiaj exotic și lista poate continua mult și bine. Fondatorii cu siguranță nu sunt deloc lipstiți de inspirație. Un mod plăcut de a-ți petrece timpul și de a te amuza cu prietenii, deși eu, personal, nu sunt o mare fană.

Surse foto: socialbuzz.com, indianexpress.com, neurogadget.net, pmcvariety.files.wordpress.com, underconsideration.com, media.npr.org

Articol realizat de Laura-Ioana Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.