Cele mai comune superstiții care te-au făcut să nu dai teza la mate în data de 13

0
280
superstiții-pisica si scara

O umbrelă deschisă în casă, la care se adăugă  două oglinzi sparte, 13 linguri de sare vărsate pe masă și o pisică neagră  pentru a mai destinde atmosfera. Iată ingredientele pentru zeci de ani de ghinion, dacă este să ținem cont de tradiția populară.

Nu mă consider o persoană care să creadă în superstiții și consider că orice aspect are o explicație logică, dar ce facem cu personale care apasă puternic pedala superstițiilor? Nimic mai simplu, îi invităm să ia un loc și să asiste la demontarea lor.

 

Oglinda spartă

Pe vremuri îndepărtate a apărut mitul conform căruia oglinzile conțin sufletele demonilor prinse în ele. O dată sparte, demonul nu avea altceva mai bun de făcut decât să stea pe capul tău șapte ani de zile și să îți facă  probleme.

O altă interpretare este dată de faptul că oglinda cuprinde reflexia noastră, atât a chipului cât și a sufletului, iar  prin spargerea oglinzii sufletul se distruge și el, urmând inevitabil venirea necazurilor.

Dacă ești în situația de mai sus, nu te apuca să îți plângi de milă, sunt sigură că demonul acela are și el viața personală și nu va sta tot timpul pe capul tău.

 

Atenție, umbrelă!

Țin minte cum în copilărie, mama îmi spunea de fiecare dată să nu mai țin umbrela deschisă în casă, pe motiv că „nu este bine”. De ce nu era bine, nici ea nu cred că știa, dar am găsit explicația.

Se pare că în secolul al 18-lea, într-o țară ploioasă ca Anglia, mecanismul de deschidere a unei umbrele te putea lăsa fără partenerul de viață dacă o deschideai în preajma lui. Lucrul acesta se datora sistemului rigid de deschidere care putea răni pe oricine se afla prin preajmă sau putea să spargă toate obiectele fragile din împrejur când era deschisă.

 

Pisica neagră

Atunci când o pisică neagră îți taie calea e considerat semn rău, iar ziua va merge prost.

Originea poveștii se situează în Evul Mediul, perioada în care vrăjitoria se pedepsea cu moartea. Pisicile negre erau considerate animalele de compania ale vrăjitoarelor care le asistau  pe acestea în diverse ritualuri.

Pozele cu pisici au devenit un stil de viață pe social media, și sinceră să fiu nu am auzit pe nimeni să țină cont de criteriul culorii atunci când își cumpără una. Cred că cel mai rău lucru pe care îl poate face o pisică în ziua de azi este să strângă mai mult like-uri ca tine pe Instagram.

 

Numărul 13

A devenit un laitmotiv în filmele cu tematică horror și este preferatul conspiraționiștilor. De fiecare dată camera de hotel cu numărul 13 ascunde un istoric nebănuit, o crimă, un spirit neliniștit, iar ziua de vineri 13 este cea mai primejdioasă pentru activități importante. Și acum dacă te uiți în oglindă fii sincer cu tine, de câte ori nu te-ai ferit să pui teza la mate în data de 13?

Aparentul ghinion provocat de acest număr își are originea întru-un eveniment biblic și anume Cina cea de Taină. Înconjurat de cei 12 apostoli, Iisus devine cel de–al 13 membru al mesei.

Surse info:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Supersti%C8%9Bie

https://www.traditii-superstitii.ro/cele-mai-intalnite-10-superstitii-ale-romanilor/