cele mai bune metode de a face bani ca student

Studenția este o perioadă ciudată. Ea reprezintă anii în care îți dorești să te distrezi la maxim, chiar dacă ai multe griji pe cap. Ea marchează acea parte a vieții în care îți dorești să cumperi multe lucruri pe care, în mod normal, nu ți le permiți. Și, bineînțeles, mai este acel ciclu în care te gândești care sunt cele mai bune metode de a face bani ca student.

Dar de ce te-ai gândi la asta? Din mai multe motive. În primul rând, fiindcă nu vrei să mai depinzi financiar de alții. Apoi, deoarece simți nevoia de a deveni util, fie și prin îndeplinirea celor mai simple sarcini. În al treilea rând, pentru că îți dorești să dobândești experiență într-un domeniu de care ești interesat. Și, în ultimul rând, pentru că visezi să te îmbogățești făcând ceva ce-ți place.

Acestea fiind spuse, care ar fi oare cele mai bune metode de a face bani ca student?

  • Un internship plătit

cele mai bune metode de a face bani ca studentGăsirea unei practici plătite e o chestiune de noroc. Nu de alta, dar programele de internship care sunt plătite nu sunt așa de ușor de găsit.

Însă merită măcar să încerci să descoperi o oportunitate și să aplici pentru aceasta. Mai ales dacă îți dorești să capeți experiență într-un anumit domeniu care îți place și să mai și capeți ceva în plus.

  • O slujbă part-time

cele mai bune metode de a face bani ca studentDa, știu că există slujbe la care nu ești primit decât dacă ai foarte multă experiență și extrem de multe atuuri. Dar mai sunt și joburi în care poți să câștigi câțiva bănuți. Nu foarte mulți, așa că nu-ți face iluzii.

Însă fii atent: nu alege ceva ce crezi că poate reprezenta o sursă majoră de stres.

  • Vinde lucruri

cele mai bune metode de a face bani ca studentSigur, sugestia aceasta nu reprezintă un venit sigur. Dar merită să o pui în aplicare dacă ai nevoie urgentă de mărunțiș.

Ce ai putea să scoți la vânzare? O sugestie ar fi cărți de care nu mai ai nevoie. Le poți da unui anticariat sau unor studenți mai tineri.

  • Găsește-ți o pasiune creativă și profită de pe urma ei

cele mai bune metode de a face bani ca studentPenultima dintre cele mai bune metode de a face bani ca student nu reprezintă neapărat și o garanție a succesului.

Însă niciodată să nu spui niciodată. De ce? Pentru că există unele hobby-uri care îți pot aduce bani. Mai ales cele care presupun crearea de bijuterii, haine sau alte produse.

  • Dacă ai suficientă experiență, fii freelancer

cele mai bune metode de a face bani ca studentExperiențele pe care le-ai dobândit în timpul facultății – sau prin voluntariat – pot fi utile dacă presupun îndeplinirea unor sarcini. Mai ales dacă acele activități îți pot aduce și bani în schimb.

Dacă vrei să fii freelancer, atunci caută site-uri specializate în lucrul cu liberii profesioniști. Și documentează-te în legătură cu modalitățile de plată disponibile.

Dintre cele cinci sugestii de mai sus, care dintre ele vi se par că sunt cele mai bune metode de a face bani ca student?

surse foto: nevermedia.co.uk, hipo.ro, campuscluj.ro,  descopera.ro, tion.ro, dojoblog.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here