duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruCele mai așteptate filme din 2019

Cele mai așteptate filme din 2019

Odată cu intrarea în noul an, am fost curioasă să aflu cum stăm la capitolul „producții cinematografice”. Am descoperit un număr impresionant de remake-uri, trei lungmetraje Marvel, thrillere și drame (în frunte cu cea regizată de Quentin Tarantino). Cele mai așteptate filme din 2019, conform IMDb și a altor site-uri de specialitate ar fi următoarele:

 • Mary Queen of Scots – premieră în România: 25.01

cu: Margot Robbie, Saoirse Ronan

regie: Josie Rourke

gen: istoric, dramă

sinopsis: În film se prezintă viață tumultoasă a lui Mary Stuart, regina Scoției.
Regină a Franței la 16 ani și văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curții de a se recăsători. În schimb, ea se întoarce în Scoția natală pentru a-și revendica tronul care i se cuvenea de drept. Dar atât Scoția, cât și Anglia se află sub controlul puternicei Elisabeta I. Fiecare tânără regină o prețuiește pe cealaltă cu o fascinație amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar și în dragoste, într-o lume patriarhală, cele două trebuie să decidă cum să joace cartea căsătoriei în așa fel încât să-și păstreze și independența.
Hotărâtă să fie mai mult decât o figură simbolică, Mary își exprimă dorința de a revendica tronul Angliei, amenințând, astfel, suveranitatea reginei Elisabeta. Urmează un șir lung de trădări, revolte și conspirații la ambele curți, care vor pune pericol ambele tronuri și care vor schimba cursul istoriei.

 • The Rhythm Section – premieră în România: 22.02

cu: Blake Lively, Jude Law

regie: Reed Morano

gen: acțiune, mister, thriller

sinopsis: Blake Lively, în rolul lui Stephanie Patrick pornește o investigație cu scopul prinderii celor care au aranjat un accident aviatic în urma căruia familia ei a murit.

 • Captain Marvel – premieră în România: 8.03

cu: Gemma Chan, Brie Larson, Mckenna Grace, Samuel L. Jackson, Jude Law

regie: Anna Boden, Ryan Fleck

gen: acțiune, aventură, SF

sinopsis: În centru atenției unuia dintre cele mai așteptate filme din 2019 (cel puțin pentru fanii universului Marvel) este supereroina Carol Danvers, o pământeancă ce preia structura genetică a iubitului ei Captain Mar-vell în urma unui accident distrugător. Colaboratoare a Răzbunătorilor și a Gardienilor Galaxiei în cărțile de benzi desenate, Carol Danvers va fi în stare să-l urmărească până la capătul Universului pe Yon-Rogg, comandantul Kree, cel care a provocat accidentul.

 • Avengers: Endgame – premieră în România: 26.04

cu: Brie Larson, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Tom Holland, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans

regie: Anthony Russo, Joe Russo

gen: acțiune, aventură, SF

sinopsisDupă evenimentele devastatoare petrecute în Avengers: Infinity War (2018), universul se află în ruine din cauza lui Thanos. Cu ajutorul aliaților rămași, Răzbunătorii trebuie să se reunească încă o dată pentru a anula acțiunile lui Thanos și pentru a restabili ordinea universului o dată pentru totdeauna, indiferent de consecințele care pot apărea.

 • John Wick: Chapter 3 – premieră în România: 17.05

cu: Keanu Reeves, Halle Berry

regie: Chad Stahelski

gen: acțiune, crimă, thriller

sinopsisVânat de toți asasinii din lume, dornici să încaseze cele 14 milioane de dolari oferite ca recompensă, John Wick primește ajutor de la Sofia, grație unui trecut comun. Obiectivul lui John este să scape cu viață din New York.

https://www.youtube.com/watch?v=udnZjEIVwDs

 • Ad Astrapremieră în România: 24.05

cu: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Ruth Negga, Jamie Kennedy

regie: James Gray

gen: SF, thriller

sinopsis: Fiind unul dintre cele mai așteptate filme din 2019 (și nu doar pentru că îl are protagonist pe Brad Pitt), „Ad Astra” spune povestea unui inginer al armatei americane care decide să își caute tatăl dispărut într-o misiune pentru descoperirea vieții extraterestre, în urmă cu 20 de ani.

 • Spider-Man: Far From Home – premieră în România: 5.07

cu: Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal

regie: Jon Watts

gen: acțiune, comedie, aventură

sinopsisPeter Parker și prietenii săi pleacă în vacanță de vară în Europa, unde Peter încearcă să-și salveze prietenii împotriva unui personaj numit Mysterio.

 • Joker – premieră în România: 4.10

cu: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy

regie: Todd Phillips

gen: polițist, fantastic

sinopsis: Pentru fanii universului DC, „Joker” este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate filme în 2019. Se realizează un studiu al unui personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci și o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În „King of Comedy”, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el.

 • Remake-uri după filme celebre

Pet Sematarypremieră în România: 5.04

Dumbo – premieră: 29.03

Aladdin – premieră: 24.05

The Lion King – premieră: 19.07

 • Continuări ale filmelor

Toy Story 4 – premieră în România: 28.06

Frozen 2 – premieră: 22.11

IT 2 – premieră: 6.09

 • Once Upon a Time in Hollywood – premieră în România: 9.08

Am lăsat la sfârșit drama lui Tarantino pentru că e singurul film pe care îl aștept în 2019.

cu: Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Timothy Olyphant, Al Pacino

regie: Quentin Tarantino

gen: crimă, dramă, thriller

sinopsisCel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino este o poveste care are loc în Los Angeles în 1969, în perioada Hollywood-ului hippy. Cele două personaje principale sunt Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), fostul actor al unei serii western de televiziune și cascadorul său, Cliff Booth (Brad Pitt). Ambii se luptă să își facă un nume într-un Hollywood pe care nu-l mai recunosc. Dar Rick are un vecină foarte faimoasă … Sharon Tate.

Acestea sunt cele mai așteptate filme din 2019, unele nu au încă trailer, dar toate vor fi prezente în sălile de cinema din România. Care dintre lungmetrajele menționate anterior ți-a stârnit interesul? În ceea ce mă privește, mă declar dezamăgită de situația actuală a cinematografiei. Drept urmare, „Once Upon a Time in Hollywood” este singurul film al anului pe care îl voi viziona.

surse info: cinemagia.ro, imdb.com, rottentomatoes.com, wikipedia.org

sursă foto: imdb.com

Ioana Răducanu
Ioana Răducanu
Sunt o simplă liceană care plutește în aerul poluat al Bucureștiului. Timpul liber mi-l petrec în cafenele, mall-uri, în fața laptop-ului, urmărind un film interesant sau citind. Îmi place să scriu, abordez orice temă care îmi stârnește curiozitatea. Nu am găsit nimic până acum care să mă definească mai bine decât plăcerea de a scrie. Astfel, îmi permit să visez la un viitor în lumea jurnalismului, lucrând în redacția unei reviste internaționale. Am venit în familia IQool pentru că vreau să cunosc oameni noi, să îmi îmbunătățesc stilul de a scrie și să mă familiarizez cu munca departamentului de redacție. Altceva, sunt o persoană amuzantă, ador ironia, îmi fac destul de ușor prieteni și dau sfaturi bune, zic eu.
RELATED ARTICLES

Most Popular